Vart tog helgen vägen?

I fredags jobbade jag först mellan 6-12, sen gick jag hem, vilade 12 timmar och började sen jobba 00:30 till 07:00 igen. Linda, som den söta, härliga underbara människa hon är, kom och hämtade mig mitt i natten och körde mig till jobbet för hon inte ville jag skulle gå ner i mörkret. Det blev en ganska lugn natt, jobbade med Linda, mamma, Yvonne, Therese W och Andreas.
På lördagen sov jag till klockan 15:00, hade kunnat sova minst två timmar till. Tog en promenad och tog det allmänt lugnt på eftermiddagen för att sedan piffa till mig och bege mig till Gunilla för lite tjejsnack. Tog bussen till stan vid 21:20 och tog varsin öl på Bishop Arms. Sen hamnade vi på Velvet som vanligt. Inget höjdarställe direkt men det är i alla fall billigt. Tycker det är hutlöst att ta 100:- i inträde plus garderob. På Velvet betalar du bara en tjuga för garderoben.
I vilket fall var det inget roligt folk alls där, men fick mig ett par goda skratt. Upphör aldrig att förvånas över mäns totala brist på takt och rytmkänsla. Fick se många viftande armar och sprättande fötter.
Vi tog sedan 00:40 bussen hem. Bytte om till myskläder och promenerade ner till Linda på jobbet och satt och fördrev tiden en stund med henne. När jag och hunden skulle gå hem ösregnade det så vi var mer än blöta när vi kom hem. Bytte till torra kläder, mös ner i soffan med en filt och slötittade på en film innan jag somnade.
Idag blev det sovmorgon. Promenad med hunden är avklarad och nu ska jag laga lasagne med yoghurtsås innan jag ska köra nästa extrapass på jobbet mellan 15:30-22:00.
I veckan som kommer jobbar jag eftermiddag och daghelg. Men på torsdag vankas fest på jobbet. Det ska bli kul!


Rollatorterrorister!

Var och handlade på Ica nyss. Med min vanliga "tur" hamnar jag bakom Hjördis 80 år som storhandlar i den lokala Ica-butiken. Jag har i min hand en cola, en tidning och ett paket tuggummi. Men inte tusan får jag gå före. Istället får jag stå och vänta medan hon packar upp allt i sin vagn. Tydligen ska allt läggas i speciell ordning på bandet och med streckkoden åt samma håll. Sen kommer hon på att hon glömt socker och vaggar iväg för att hämta det. Tiden går och människan är helt försvunnen. När hon väl kommer tillbaka har hon hämtat ca tio varor till som ska läggas på bandet, i särskild ordning och med streckkoden åt samma håll. Tur man har tålamod som en ängel. När mina varor väl åker ner på bandet försöker människan sno min skvallertidning när hon tror jag inte ser. Då jag lite vänligt men bestämt säger att hon nu visst råkade få med sig min tidning säger hon att hon minsann köpt den. Som tur är säger kassörskan att nä, det där är ju min tidning. Då fnyser käringen bara och slänger iväg min tidning till mig.

Och så säger pensionärerna att det är så mycket fel på dagens ungdom. De kanske ska se till sig själva ibland? Jäkla rollatorterrorister.

Nu ska jag i alla fall njuta av lite färskt skvaller!

AC/DC doin´ the trick.

Idag är ingen bra dag. Hunden är hängig, jag är hängig, allt känns hängigt. Vilket inte är likt mig men det brukar smyga sig på så här i höstmörkret. Kan bero på att jag betalat räkningar idag också.
Men ikväll ska vi alla fall åka och hälsa på pappsen. Sen är det ju bara två dagar kvar till helg, och i morgon spelar Hv mot Timrå. Man får se det positiva i allt!

Tror jag ska sätta på lite musik och spontandansa i vardagsrummet. Ja, så får det bli. Musikvalet?
AC/DC för hela slanten!


Desperate housewives och köttfärslimpa

Ja, så ser min tisdagkväll ut. Kanske tittar på Cougar town också, om jag orkar. Har varit en jobbig dag. Uppdaterar er om det en annan gång.

Jag är en dålig människa

Som vanligt när jag kom hem från jobbet tog jag med hunden på promenad och sen fick han vara i trädgården och busa.
Jag duschade, tvättade lite, städade och börja laga mat när jag inser att jycken inte ligger på sin vanliga plats i hallen ivrigt spanande inåt köken för att se ifall jag råkar tappa minsta lilla smula som kan slukas av en ivrig labbemun.
Jag har glömt honom ute. Och mycket riktigt, utanför altandörren ligger han blängande på mig med sin värsta "matte-hur-kunde-du"blick. Släppte in honom och han rusar bar förnärmat förbi mig och in i sovrummet och där har han legat nu i ett par timmar. Hör honom sucka riktigt djupt ibland liksom för att ge mig riktigt dåligt samvete. Han vägrar komma när jag ropar men det är snart dags för kvällspromenad, då brukar vi bli kompisar igen.

 Hur kan man glömma denna sötnos?

Dagens I-landsproblem.

Har återigen lyckats ta sönder mina lurar till telefonen. De jag lyssnar på musik i alltså. Två par på en vecka. Jag vet inte hur jag lyckas, men jag fastnar med dem överallt och de går sönder. Tror jag har tagit sönder 50 st på ett par år. Lillebror höll på att gå upp i atomer varje gång jag lånat hans lurar och tagit sönder dem förr. Så idag fick jag klara mig utan musik på jobbet, vilket är som att neka en herionist hans sil. Eller, ja, den liknelsen kanske var att ta i men jag måste ha musik!
Jag älskar musik!
Kan inte leva utan musik.
Musik är livet.




Clifford Lee Burton

I fredags var vi hemma hos Tobbe och Linda för lite fredagsmys. Det blev pizza, öl och lite kortspel. Det blev inte särskilt sent för både Linda och Tobbe satt och gäspade. Men det var en väldigt trevlig kväll.

 Linda och Tobbes coola hund Sigge.

På lördagen sov vi ganska länge vilket var riktigt skönt. Vi låg och myste i sängen innan vi tog en promenad i regnet och gick och köpte frukost. Äggmackor, kaffe och juice. Mumma.
Sen åkte vi in till stan. Maria och Kristoffer skulle komma på kvällen och jag skulle bjuda på thaimat. Hittade på ett recept i huvudet med en rätt från Jungle thai som inspiration. Vi åkte halva Jönne runt för att hitta thailändsk basilika. Fanns inte på Maxi, då åkte vi till en thailändsk butik men den var stängd. Hittade en till thaibutik men då var basilikan slut där.  Vi fick klara oss utan den. Och det gick alldeles utmärkt.

 Mmm

Efter maten spelade vi Chicago, Twister och Sjuan. Sen åkte vi hem till Maria och Kristoffer och spelade Buzz och groggade lite innan vi gick till Pipes of Scotland. Där var det någon jäkla idiot som hade haft med sig en stinkbomb och släppt där inne. Det luktade gammal äggfis, det luktade så illa så jag var tvungen att gå ut annars hade jag kräkts. Vilket en kille också gjorde. Vilka jäkla nötter det finns!
När Pipes stängde gick vi hem till Totte och Maria igen och tog varsin drink innan vi tog en taxi hem. Daniel somnade gott och jag softade lite framför tv´n.
Idag vaknade vi och var rätt bakis men tog en långpromenad och köpte frallor.
Sen ringde Kristoffer och sa att vi skulle åka till Ljungby för att titta på Cliff Burtons minnessten. Sagt och gjort. Daniel stannade hemma men vi satte oss i bilen och åkte. Stannade på Hamburger hill och åt på McD sen åkte vi vidare mot Dörarp, tittade på minnesstenen och åkte hem igen.... Givande, men kul med en roadtrip.

 

För er som undrar var Cliff Burton basist i ett litet metalband som heter Metallica innan han dog i en bussolycka i just Dörarp, Småland, Sverige 1986.

Nu får det bli en promenad i regnet innan  det är dags för sängen. I morgon ringer kl vid 05:00

Mitt nya motto i livet

Har precis kommit hem från bion. Kommer fortfarande inte ihåg vad filmen heter. "nåntingkärlekennåntingmeningenmedlivet" I vilket fall blev jag positivt överraskad. Julia Roberts filmer ligger inte särskilt högt på min Vill-se-lista, men den här var verkligen sevärd. Fann i filmen min nya livsfilosofi "Dolce far niente" vilket betyder ungefär: Finn njutningen i att göra ingenting. Vilket man nog ibland verkligen skulle behöva. Jag har i och för sig anammat den filosofin ganska väl... ;)
Vi bjöd Cicci på bio och popcorn för hon fyller år nästa vecka.

Ute faller nu stoora tunga snöflingor, vi tog det jättelugnt på hemvägen eftersom Cicci hade sommardäck på bilen. Råder alla att ta det lugnt på vägarna nu, och ni som är ute och går i mörkret ex med hunden. BÄR REFLEX!
Nu ska jag se färdigt Hv-matchen. Kamil Piros spottade just in 2-0 för Hv. Göttans!

Typiskt...

Att de visar HV-Djurgården på en kanal jag har att tillgå ikväll när jag ska gå på bio. Får spela in den och hoppas ingen avslöjar resultatet innan jag kommer hem...
Tycker för övrigt att straffet mot Kris Beech var lite i överkant. Risken är väl ganska stor att du som domare någon gång kommer kollidera med en spelare. Med fyra domare på isen ökar ju chanserna för detta ganska markant...

http://www.jnytt.se/nyhet/35902/kris-beech-stangs-av-efter-domarattacken



Biomys

Ikväll ska det äntligen bli av. Bio med Cicci, Angelica och Malin. Vi ska se en film med Julia Roberts, har redan glömt vad den heter. Det ska bli mysigt.
Yvonne (personalansvarig) ringde innan och frågade om jag vill jobba i natt istället för i morgon eftermiddag. Det var ju lockande men jag är inte så sugen på att åka direkt till jobbet när vi varit på bio, plus att jag hellre jobbar med "mina" jobbarkompisar i morgon.
I morgon ska vi ut och umgås med Linda och Tobbe, kul!

Nu ska jag laga mat. Pasta med grädde, bacon, champinjoner, basilika och parmesanost. Supergott.
Älskar både basilika och parmesan, mums!

  

Höstpiff

Idag har jag varit på möte på jobbet, ett helt vanligt skiftmöte. Inte mer med det.
Efter mötet åkte jag och mamma till Eko. Jag köpte hårfärg, puder (riktigt bra solpuder, samt billigt) och lite annat krafs. Sen hämtade vi upp kära moster och for till Ikea. Där köpte jag två bord jag ska ha i vardagsrummet, det ser så tomt ut tycker jag.

 Så blev resultatet och borden kostar bara 50:-/st.

Sen köpte jag värmeljus med pepparkaksdoft, julstämning till tusen. Skulle köpt en lampa också men det glömde jag.

Det blev en tur till K-rauta också för mamma skulle köpa lite grejer till sitt nya fina badrum. På hemvägen svängde vi in på Systemet och inhandlade lite smaskens inför helgen och efter det bjöd moster på mat på Max vid Eko. Så nu har vi invigt det också. Tack Lena!
När jag kom hem skruvade jag ihop borden och planterade lite höstblommor utanför dörren så det är fint när jag får gäster :)

 Så fint blev det!

Nu ska jag bara mysa i pepparkaksdoften!

Jaha!

Jag har precis kommit hem från jobbet, har jobbat extra idag. Det gick galant. Jobbade med bl.a Jenni, Angelica och Sebbe så tiden bara sprang. Jenni är så snäll och hjälper till, samma gäller Angelica. Sebbe kom med den briljanta idén att vi skulle äta pizza så han bidrog också till välbefinnandet. Jag och Jenni delade en pizza, det var precis lagom.
I morgon är det möte på jobbet och sen ska jag gå på Ikea med mamma och moster Lena. Mysigt. På torsdag verkar det som vi får ihop den där biokvällen och på fredag ska jag och Daniel troligen ut och ha myskväll med allra bästa Linda och Tobbe. På lördag ska vi eventuellt hitta på något med Kristoffer och Maria om vi inte ska fira Daniels morbror som visst fyller 40. Fullt upp, det gillar vi. Man måste hitta på lite roliga saker när höstmörkret kryper på, annars blir man ju bara deppig.
Nu ska jag ta en dusch och kolla på Desperate Housewives.

 Mysvovve!


Förresten...

2 månader rökfri, förutom två svaga stunder...

Allt blir inte som man tänkt sig

Jag vet ju att efter natthelgen kan det vara lite knepigt att ställa om sig till vanlig dygnsrytm. Eller jag har ju ingen vanlig dygnsrytm, men strunt i det... Sov inte mer än fem timmar på söndagförmiddagen eftersom jag skulle försöka ställa om mig. Men det gick ju mindre bra. Gick och la mig vid halv ett igår kväll men inte kunde jag somna. Läste ut min bok, började på en ny, vred, vände och snurrade. Men John Blund glömde bort mig. Somnade slutligen runt 04:30 så när klockan sen ringde vid 08:30 var jag som en zombie. Så turen till A6 med mina vänner blev inte av för min del. Men vi ska träffas för en bio på torsdag så det gjorde inte så mycket.
Idag är det städdag!

Tjing!


Sunday bloody sunday!

Har klarat av natthelgen med bravur. Nu "firar" jag det med tacogratäng, Rock of love och min favoritvovve. Daniel spenderar kvällen med min lillebror och NHL-10 på PS3.
I lördags natt när vi jobbar tittar jag ut och ser att det SNÖAR. Det är i mitt tycke alldeles för tidigt!
När jag gick hem på morgonen låg det lite snö kvar på vägarna och det var riktigt kallt.

 Hua, kallt.

Idag har det inte gått i många knop. Vaknade av att hunden tyckte det var dags att gå upp, det visade han genom att hoppa upp i sängen och lägga hela sin kroppstyngd på mig. Hade bara sovit fem timmar, men tyckte det skulle vara bortkastat att sova bort en solig, härlig dag. Så det fick bli en skön promenad i solen.
Sen har jag tvättat, lagat mat och landat i soffan.
I morgon ska jag till A6 med Jenni, Angelica och Malin G (även känd som klarinett-Malin) Det ska bli roligt. Skönt med så underbara, härliga vänner. Fast det fattas ett par stycken för att göra det komplett men det är inte så lätt att få ihop alla eftersom vi jobbar som vi gör. Men snart är det fest med jobbet och då får vi umgås allihop.



 Tog denna bild när jag gick hem från jobbet i morse. Fin tycker jag.


 Har fått lite filmer, får nog bli en ikväll. Vilken vet jag inte än.

Kram på er!

Går ner i varv

I helgen väntar nattjobb. 26 underbara timmar. Just nu håller jag på att gå ner i varv för en liten tupplur innan det är dags. Men sen är jag ju ledig igen med ett litet undantag på tisdag eftermiddag då det blir lite extrajobb.
Igår hade vi myskväll hos Daniel med lillebror och Maria. Fick äntligen se Hv plocka tre poäng på bortais. Härligt att se!
Sen följde Daniel med hem och sov här. Underbart att somna i skedställning ♥ "Skickade" honom till jobbet vid 06:00 och sen somnade jag om och sov till 11:30. Tänkte ligga kvar och dra mig men det var ju så fint väder så det kunde jag inte med. Följde istället med Annica och hämtade barnen i skolan och tog en promenad.
Aragorn är hos mamma så det var väldigt konstigt att vakna utan en blöt nos i armhålan.
Nu ska jag först intaga pasta och köttfärssås innan sovstunden

Trevlig helg på er!

Toppenhelg

I helgen var vi ju i Göteborg för att se Volbeat. Det blev en riktig kanonhelg.
Vi åkte vid halv tre i fredags eftermiddag, Linda och Tobbe kom och hämtade mig. Sen lämnade vi Aragorn hos moster och morbror för att sedan plocka upp Daniel.
Vi hade hyrt en lägenhet via Blocket som låg riktigt centralt, gångavstånd till allt, Avenyn, Scandinavium, Ullevi, Liseberg, ja allt! Och mysig var den också.
Vi laddade upp lite i lägenheten innan vi gick till Scandinavium. Volbeat bjöd på en riktigt bra spelning, ett av de bästa liveband jag sett!
Efter spelningen mötte vi upp brorsan och Maria och vi gick till ett ställe som hette Dancin Dingo, de spelade bra musik och humöret var på topp. Linda och Tobbe gick dock hem ganska tidigt för Linda hade inte fått sova särskilt mycket då hon jobbat natt och sen blev Maja sjuk till råga på allt.
Resten av oss gick vidare till Hard rock café. Kvällen avslutades med hamburgare innan det var dags att sova.
På söndagen vaknade vi mer eller mindre pigga. Alla var sugna på kinamat, så det fick det bli. Tyvärr valde vi ingen höjdarrestaurang för alla var missnöjda med den smaklösa mat vi fick in. Tacka vet jag Jungle thai!
Sen gick vi bara och strosade på Avenyn i det underbara vädret innan vi åkte hem till Jönnet.
Lördagkvällen spenderades i soffan hos Daniel, framför hockeyn med varsin kebebtallrik från Evergreen.
Söndagen gick åt till jobb. Det gick kanonbra som vanligt.
Igår var det ju underbart väder, slängde på mig gympadojorna och grabbade hunden för en promenad på ca en mil. Det var underbart skönt, förutom att jag fick världens skoskav halvvägs inne i skogen. Inte skönt.
Idag njuter jag ännu en gång av det härliga vädret samtidigt som jag städar, tvättar och tillverkar egna smaksatta olivoljor. Började med en vitlöksolja (surprise) nästa blir nog en örtolja.
Nu ska jag äta rostad potatis (med vitlöksolja) och lax. Mums!

 Daniel och Linda laddar för Volbeat.

 Tobbe och Daniel

 Linda och Tobbe

 Volbeat



 En liten höstbild


Mmmmmat!

Idag har jag sån energi efter jobbet. Håller just nu på att laga mat. Lasagne blev det, som sagt. Köpte en mix som man bara tillsätter köttfärs, mjölk, vatten och ost. Men jag kryddar med lite extra vitlök och sambal oelek så det smakar lite mer.
Har en fläskfilé i frysen som jag ska göra något gott med, men jag har inget "roligt" recept. Någon som har något tips?

Nu tittar jag på "Thailandsturister i trubbel" på fyran. Det handlar just nu om djurplågeri. Sådant mår jag riktigt dåligt av att se. Kan man inte behandla sina djur på rätt sätt ska man inte ha några djur! Att ett djur har respekt för sin ägare ska inte innebära att de är rädda. Då är det något som är alldeles fel! Du ska aldrig bära hand på ditt djur för att framkalla lydnad. Klarar du inte att jobba med ditt djur med tal och kroppsspråk ska du nog ta och fundera på vad felet är på dig. Djurplågare är avskum! De borde bli behandlade precis som de behandlat sina djur. USCH!

Stödde Rosa bandet kampanjen igår genom att köpa en Rosa bandet reflex. Då gör jag en insats för bröstcancern och för mig själv och andra trafikanter som ser mig när jag går på vägen. Det vinner alla på! Självklart har jag även reflexsele på Aragorn så han också syns.



Längtar!

Längtar så mycket till helgen. Ska ju på miniweekend till Göteborg med älskling, Linda och Tobbe. vi ska på konsert i Scandinavium. Volbeat! Kommer bli alldeles toppen. Lillebror och Majsan ska också dit så vi möter kanske upp dem efter konserten och gör stan tillsammans.

I fredags jobbade jag mellan 6-12. Sen gick jag raka vägen hem och somnade i soffan. Kvällen spenderades hos Annica och Tobbe med paj, vin och godis. Äkta fredagsmys! Daniel var ute på krogen med en gammal kompis som var och hälsade på från Göteborg tror jag det var.
På lördagen fick jag lite härlig kvalitetstid med min kära lillebror. Vi var och såg HV-Timrå. En riktig skitmatch, just nu spelar HV som kärringar. Inte ett dugg kul att se. Stryk med 3-0 bidde det.
Efter matchen åkte jag hem och lämnade hunden hos mamma, sen åkte jag med Totte in till stan och hem till Daniel. Blev ett par öl hos honom tillsammans med Maria. Det blev även en liten sväng in på Velvet. En riktigt lyckad kväll i mitt tycke, lagom lugnt men väldigt roligt!
På söndagen sov vi ganska länge. Vi tog en tur till Ikea, älskling bjöd på lunch på Jungle thai och sen handlade vi lite på Maxi.
Söndagkvällen spenderades i soffan med älsklingsvovven, tända ljus (från Ikea) och en bra film.
Med andra ord, en riktigt lyckad och bra helg.
Nu har jag gjort en jätteladdning makaronipudding med fläsk. Så nu har jag matlådor för en vecka framöver, fast varierar mig nog lite. Lasagne ska jag laga i morgon.

Annars händer inte mycket denna veckan, jobbar eftermiddag. Som tur är jobbar Jenni och Malin G också så tiden går jättefort för vi har så kul tillsammans.
Håller på att planera fackfest på jobbet också. Det kommer nog bli lyckat! Gillar att vara lite partyplanner...

Over and out!

RSS 2.0