Har ett beroende...

Man vet att man har ett beroende när man får hjärtklappning och blir alldeles varm i kroppen så fort man tänker på att få intaga denna "drog" I mitt fall är det Coca-cola.
Min huvudvärk försvann illa kvickt så fort jag intog ett stort glas.
Det är ganska skrämmande. Men ack, så gott!


Idag vaknade jag...

Av en superstirrig hund. Han gillade inte alls att det var tvärdrag i lägenheten och att fönsterna då smäller lite. Han har fortfarande inte kommit över detta utan ligger under bordet och hyperventilerar och hoppar till vid minsta lilla ljud. En liten mes är vad han är.
Idag har det inte varit lika soligt som tidigare, det gör inte mig så mycket. Det får gärna komma lite regn idag. Men sen kan det bli fint igen. Lite åska kanske hänger i luften eftersom jag har en härligt molande huvudvärk just nu.
Annars har det varit en lugn dag. Träffade Annica och Nova när jag var ute och promenerade i eftermiddags. Vi tog sällskap hem och pratade om ditt och datt. Sen har jag mest legat i soffan och försökt kurera min huvudvärk. En liter svenska färska jordgubbar (19:90 på Ica) gjorde att den släppte lite. För stunden i alla fall.

Igår kväll var jag, Gunilla och Hillevi en sväng på Uvberget. Vi satt bara på en sten med utsikt över hela sjön och myste och åt lite polkachoklad. Jättetrevligt. Senare på kvällen kom Big Erik på besök. Vi kollade på tv och satt och tjatade lite. Det var himla trevligt det också :)





 Hillevi och Gunilla


 Big Erik

Ikväll får det bli en lugn kväll hemma. Ett par filmer och allmänt slappande.


Jag och Gunilla...

Har legat på Vätterstranden idag. Hur härligt som helst, fast vattnet var inte riktigt så varmt som man kunnat önska. Men två dopp blev det i alla fall.
Sen var vi hemma hos Gunillas dotter Hillevi och grillade lite. Det var gott och mysigt. Nu är jag bara hemma en vända för en dusch och promenad med Aragorn sen ska jag gå ner till Gunilla igen. Vi kanske tar ett dopp till eller så tar vi bara kvällen som den kommer.
Det är gott att var ledig!


Jag önskar mig...

En systemkamera i 30årspresent. Det är det enda jag önskar mig. Hett och innerligt.


När jag blir stor...

Ska jag ha ett hus. Och i en rabatt vid det huset ska jag ha en buske med rosa pioner. För det är det finaste jag vet!

                                   

Jag älskar sommaren!

Just nu ligger solen på min uteplats. Det är 28 grader i solen, det blåser lite och himlen är alldeles blå. Jag älskar det.
Nu är jag ledig hela veckan och de har lovat sådant här väder hela veckan vad jag vet. Det är så underbart. Jag blir en lyckligare och mer harmonisk människa i den här värmen. Jag har stor lust att slå lite på de som klagar på värmen, hur kan man göra det efter vintern vi hade? Det är för mig en gåta. Nåja.

Midsommar 2010 har kommit och gått. Jag jobbade natten till midsommarafton. Det gick kanonbra.
När jag jobbat klart var det raka vägen hem till sängen och sova ett par timmar som gällde. Vaknade till en underbar solig dag. Humöret var på topp! Jag gick upp, tog en dusch och började gå mot mamma för att lämna Aragorn där. Halvvägs dit kom jag på att jag glömt nyckeln. Som tur var var Daniel på väg ut för att hämta mig så han plockade upp mig så jag slapp gå hela vägen hem igen.
Sen åkte vi hem till Daniel, delade en öl och inväntade vår skjuts. Vi skulle ju hela vägen till Vaggeryd och fira midsommar hos fam Forsberg.
Det blev en mycket lyckad dag. Mycket god mat, tårta och kubbspel. Tjejerna utklassade killarna!



Vi styrde hemåt vid ett-tiden. Vi skulle sova hos Daniel i stan. På midsommardagen låg jag kvar länge i sängen. Skulle ju börja jobba kl 20:00 och jobba till 09:00. Så midsommardagen gick inte i många knop. "frukost" på Max intogs och sen slappade vi mest hela dagen.

På söndagen försökte jag komma upp i vettig tid. Somnade vid 10:00 och gick upp vid 14:00. Även denna dag var ju underbar! Tog en långsväng med Aragorn och när jag kom hem fick jag spontanbesök av Linda och Maja. Sånt gillar vi! Annars gick dagen åt till att tvätta, diska och bara slappa i solen. Slötittade lite på Tyskland-England.
På kvällen gav jag Aragorn en välbehövlig dusch och sen kom Daniel. Vi tittade på repriserna av Vem vet mest som jag spelat in och åt pastasallad med vitlök och basilika och kyckling med fetaost, soltorkade tomater och vitlök (vi älskar vitlök)

 Nyduschad.

Idag sov jag länge, fick lite ångest för det och tvingade ut mig på en powerwalk i spåret. Det var varmt, men skönt. Får bli en lånpromenad till ikväll. Kanske till sjön så jag och Aragorn kan ta varsitt dopp.

Njut av sommaren nu, mina vänner. Snart är det vinter igen!


Njuter

Just nu njuter jag av sommaren, det fina vädret och min ledighet. I morgon börjar jag jobba kl 18:00, men jobbar "bara" 12 timmar sen är jag redo att fira midsommar.

Igår låg jag i solstolen, det var lite molnigt och varje gång solen gick i moln blev det kallt så det blev ingen lång stund i stolen. Kl sex kom Linda hit. Vi satt på min uteplats och tjatade lite. Sen kom Ida och Annica och gjorde oss sällskap och efter det gick vi ner till krogen där Anna och Vicky satt. Det blev några öl och många skratt och roliga samtalsämnen. Sen kom Danne P och anslöt sig till skaran. Alldeles ensam kille bidde han, men det verkade han inte ha ont av...

 Annica hemma hos mig

 Linda med en väldigt.... rolig min. :D

 Ida

Idag låg jag i solstolen igen. Inget liv här inte. Idag tog solen ganska bra, det var hur skönt som helst. Det fläktade lite och jag låg med underbar musik i lurarna (Metallica live från Ullevi 2004)
Aragorn älskar att bara kunna gå ut och in, han ligger under sin lönn och spanar på folk och hundar som går förbi. Vi bara njuter av livet just nu, Aragorn och jag.

Har också varit på stan med mamma idag. Hon ville kolla in rean på Gina Tricot. Fick en top av henne som jag ev ska ha på midsommarafton. Tack mamma, du är bäst! Jag köpte även ett par knall-lila leggings, skitfräna, men jag vet inte när jag ska våga ha dem. Sen var vi på Blomsterlandet, jag köpte en tomatplanta jag ska ha på uteplatsen. Mamma köpte en också. Efter det var vi en sväng på ÖB där mamma köpte en grill, och så blev det en tur till bolaget för inköp av midsommarsnapsen. Den är väl mest till Daniel, själv är jag inte mycket för snaps. Om det inte är Minttu vill säga...

Nu funderar jag på att gå och lägga mig och läsa den senaste Mari Jungstedt-deckaren. Ja, så får det bli.

//T

Nu är jag ledig igen

Det har blivit ganska mycket jobb de senaste två veckorna men nu är jag äntligen ledig igen. Vilket är jätteskönt, speciellt med tanke på vädret. Sol, sol, sol! Och det gillar ju jag!
Idag har det varit en pysseldag i trädgården, jag har klippt gräset och rensat lite ogräs. Sen har det även blivit långa promenader med Aragorn, ett par tvättar och en stund i solstolen har också hunnits med.

Annars har det inte hänt så himla mycket den senaste veckan. Daniel var på Sweden rock hela förra helgen, men kom till mig så fort jag slutat kl 22 på söndagen (jobbade lite extra) han var rätt trött stackaren, men hade haft riktigt kul trots vädret och kylan

 Han ser ganska nöjd ut, eller hur?

Sen har jag jobbat eftermiddag och daghelg, umgåtts med Daniel och vänner. I fredags var vi hos Linda och grillade. Gunilla var också med. Det var jättemysigt och jättegod mat, men det var riktigt kallt och myggen var väldigt förtjusta i oss. Men över lag en toppenkväll.

 Aragorn och Tess hemma hos Linda

 Grillmästaren Linda

 Gunilla

 Aragorns flickvän Tess

Nu är semestern inom räckhåll. Så vad ska jag göra på min semester? Jo, jag ska jobba, tackar som frågar. Åtminstone en vecka så sparar jag lite semesterdagar. Vi ska ju t.ex på en liten miniweekend till Göteborg i oktober och se Volbeat, jag, Daniel, Linda och Tobbe och då kan det vara bra att ha lite semester att ta ut ifall det skulle vara min jobbhelg. Har inte kollat så långt än. Men det ska i alla fall bli skitkul! Längtar redan. Ska ha min fina Volbeat t-shirt som Daniel köpt till mig =)

Denna veckan ska jag bara passa på och njuta av solen. I morgon kväll blir det ett par öl på puben med Linda, Gunilla och säkert några fler. Sen jobbar jag natt mellan torsdag och fredag. Midsommarafton kommer nog firas i Vaggeryd med Daniels kompisar. Och så har jag lovat mamma att jag ska städa hennes bil någon kväll också. Jobbar igen natten mellan lördag och söndag. Efter det har jag semester (förutom en vecka då)

Nu ska jag ta min jycke på kvällspromenad, om jag kan få liv i honom. Han sover rätt gott nu ser det ut som.

//T


Basilikakyckling

Fick ett recept av en jobbarkompis på basilikakyckling som jag tänkte dela med mig av. Det är verkligen kanongott!

Stek önskat antal kycklingfiléer, salta och peppra. Sätt in dem i ugnen till de är ordentligt genomstekta. Ta ur och låt dem svalna.
Gör under tiden en marinad på:

1dl balsamvinäger
2 dl olja (har använt olivolja, men det är inget jag rekommenderar då jag tycker den har för mycket smak)
½ msk salt
½ tsk svartpeppar
100 gr soltorkade tomater
1 ask fryst basilika (eller färsk)

Skär kycklingen i skivor och lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden, helst över natt.

Jag har serverat den tillsammans med potatisgratäng och det gick verkligen hem kan jag säga.


Tuff dag på jobbet

Jag har egentligen inte haft mycket att göra, men det har gått i ett. Efter lunchen hann jag inte sitta ner över huvud taget innan dagen var slut. Sen när jag skulle gå hem tog jag och Angelica sällskap. Hon brukar alltid vara så hurtig och ha en himla fart men ingen av oss kunde förmå oss att öka på stegen idag. Vi var helt slut bägge två. Men nu är jobbdagen i alla fall över. Nu ska jag fixa lite mat, dammsuga och gå och köpa sköljmedel, något jag glömt i flera dagar. Kommer hem med allt annat än just sköljmedel när jag varit i affären och inte orkar jag gå tillbaka till affären. Kommer säkert glömma det idag också...
Funderar på att ta en powernap innan jag tar tag i mina sysslor. Ja, så får det bli!


 Aragorn powernappar =)


Jag har en ny söndagsrutin

And I like it! Den går ut på att vakna på söndagmorgonen (förmiddagen) med älsklingen, gå en promenad med hunden, fixa något gott att äta och tillbringa eftermiddagen framför repriserna av Vem vet mest. De sänder hela veckans avsnitt på söndageftermiddagarna. Det är lite inbördes tävlan, mig och Daniel emellan. Vi besitter mycket kunskap tillsammans, jag och herr Pettersson.
Tyvärr får vi göra ett avbrott i rutinen nu på söndag då Daniel är på Sweden rock.
Vad gjorde jag annars i helgen? Hmm, får rota lite i minnesbanken... Jo, i fredags jobbade jag till kl 18. Efter jobbet blev det en snabb dusch sen promenerade jag och Aragorn ner till Tobbe o Annica. Tobbe och Rasmus skulle stå på TIF och sälja lotter så Annica ville ha lite sällskap. Det var precis lika trevligt som vanligt. Vi drack rosévin och snackade skit och busade med ungarna. En toppenkväll!

 Rasmus och Aragorn myser.

På lördagförmiddagen var jag bjuden till Ida på tjejfika. Det var toppenväder och det var jättemysigt, om än lite stelt då en f.d kompis dök upp som jag inte har mycket till övers för. Men det hela blev jättelyckat i alla fall. Tack för en mysig förmiddag, Ida!

 Katrin, Ida och Eddie.

Efter fikat gick jag hem och la mig i solstolen en stund innan det var dags för mig och Aragorn att åka till Daniel där vi spenderade ytterligare ett par timmar i solen på hans balkong med några kalla öl.

 Mina pojkar i solen.

På kvällen mötte vi upp Anna och begav oss till Piren. Det var jättemysigt. Vi satt på Saltkråkan, det var jätteskönt så länge solen var uppe sen blev det kallt som f-n. Lite senare gjorde Marcus och Henrik oss sällskap. Vi tog ett par öl till sen vandrade vi bort till Velvet där det blev några öl till. Där mötte även Gunilla upp oss.
Det var en riktigt lyckad kväll som avslutades med ett Maxmål. Mumsmums!

Nu ska jag gå en sväng med hunden sen blir det sängen. Jobbar tidigt denna veckan, usch!

//T


Så kom den då...

...sommaren. Och det med besked. Igår var det 25 grader varmt och strålande sol. Jag gick upp tidigt, för att vara mig, och gick till affären och laddade upp med vattenmelon och cola. Sen bar det  av raka vägen hem till solstolen. Aragorn fick ett märgben som han låg och njöt av i trädgården medan jag låg som en strandad val i stolen hela eftermiddagen. Som vanligt den första sommardagen underskattade jag solens strålar och såg ju framåt eftermiddagen ut som en kräfta på bröstet och armarna. Det sved rätt gott kan jag meddela!
På eftermiddagen följde jag med mamma till Eko, hon behövde lite bärhjälp då hon skulle köpa plantjord och koskit. Själv köpte jag bara en burk godis och lite annat krafs.
När vi kom hem tog jag tag i städningen lite, bytte lakan, dammsög och tvättade.
Sen kom Daniel och hämtade mig eftersom vi skulle ut till Linda på fika. Han hade köpt rosor till mig, gullet!




Sen spenderade vi ett par timmar på Lindas underbara uteplats med utsikt över sjön. Vi fick jättegod hallonpaj och Aragorn var överlycklig för han fick följa med och leka med Tess. Det var verkligen en toppendag rakt igenom som avlutades med att Daniel gav mig massage. Jag blev riktigt bortskämd igår.

Idag har jag legat i solen igen, men denna gången var jag förutseende och sprayade på mig solskyddsfaktor. Hade tyvärr bara SPF10 hemma, måste köpa en högre. Runt 15-20 är ju rätt bra att ha när solen skiner som den gör nu.
Nu ska jag fixa lite gott att äta, sen ska jag och mamma åka till Lekeryd och köpa årets första mjukglass.
I morgon är det dags att jobba hela sex timmar, sen är jag ledig i helgen. Spenderar nog hela helgen i stan. Piren eller Bishops uteservering får det nog bli på lördag. Härligt!




 Här har jag gottat mig i två dagar.

 Vattenmelon är gott.


Var är sommaren?

Det är 1:a Juni idag... Det är mulet, kallt och trist. Hoppas verkligen sommaren infinner sig snart och får man tro väderleksrapporten så kommer den ju i morgon. Hoppas, hoppas! 
Jag har precis kommit hem från mamma, jag och lillebror har firat en lite sen Mors dag eftersom mamma jobbade i söndags. Så nu är jag mätt och belåten. Puss mamma!

I fredags natt jobbade jag. Det gick som vanligt riktigt fort eftersom jag jobbade med elitgänget, Cicci, Fredde och Maud.
I lördags var Linda här och tog några öl innan vi åkte in till stan. Det var Rix fm-festival men den var vi båda helt ointresserade av. Vi var hemma hos brorsan en snabbis, han hade inflyttningsfest. Sen gick vi till Karlssons, det var jättekul. Men i vanlig ordning tappade jag bort Linda och efter mycket letande kom Daniel och hämtade mig till slut. Min telefon krånglade så jag fick inte tag i  varken Linda eller Micke. Det var lite tråkigt. Men det var rätt skönt att inte vara så onykter, särskilt när man vaknade på söndagmorgonen.
På söndagen firade vi Ingalis, Daniels mamma hemma hos Daniels bror och Annie. Sen åkte jag och Daniel hem och gick med hunden innan det bar av till stan igen för lite mat på Pallas Atena som hans mamma bjöd på.
Sen åkte vi en tur med Daniels nya bil. Söndagsåkande=pensionärsvarning :D
När vi kom hem var det söndagsmys på agendan. Det var helt underbart!

I morgon hoppas jag solen är framme hela dagen så man kan vara ute. På kvällen ska vi ut till Linda och fika. Myyysigt!

 En somrig bild över lilla Tenhult

 Mattes badpojke som hittar alla vattenhål i skogen

 Glasstime med Hugo, Annica och Nova.

RSS 2.0