Ljuvligt!

28 grader, jag sitter i min brassestol med en cola i handen, ska sola en stund till sen ska jag in och baka Focaccia.
Fick nya schemat idag, blir ledig nästan en hel vecka till. Börjar inte jobba förrän måndagen den elfte maj. Härlig månad! Det känns som allt är på väg åt rätt håll nu och jag är jätteglad!
Ikväll ska vi kanske spela minigolf och Emil ska upp och klippa sig hos mamma. Han vill bli snygg nu säger han, han ville åka och sola igår och han ska börja träna med. Han kommer bli så fin min karl =) Fast det är han redan.

Nu ska jag ut i solen igen

KÄRLEK

//T

Sweet heat!

Sitter faktiskt inomhus och skriver idag, det är mulet ute men ändå jättevarmt. Hundarna ligger och flåsar och tycker det är ganska jobbigt de stackarna. Aragorn ligger vid mina fötter och sover. Han är så fin min älskling, har haft honom i sju år nu, oj vad tiden går. Castor ligger ute i hallen, det är lite svalare där. Ska gå en långsväng med dem sen.
Försöker få ihop en bra låtlista till festen på torsdag, eller fest och fest får se hur många som kommer. Det är rätt "roligt" att de som alltid tjatar på oss att vi ska ha fest inte verkar komma. Sluta tjata nu då!!  Ska baka Focaccia på torsdag förmiddag och bjuda på tänkte jag, gott!! Sen slänger jag nog ihop lite pastasalld och vitlöksdressing.

Nu är det klart att pappa får lägenhet, han har skrivit kontrakt och allt, ÄNTLIGEN. Fast vi måste hjälpa till att flytta i helgen då och det är ju mindre roligt. Men det kan vi väl stå ut med.

Måste gå förbi Konsum och hämta mitt paket med kläder jag skickat efter, JÄÄJ! Skulle vilja ha en snygg Ed Hardy-hoodie men det har jag inte råd med just nu =( Och jag måste köpa nya skor också men det får vänta två veckor...
Tur man får skattepengarna snart, SHOPPA! Unnade mig ett Juicy Tube läppglans faktiskt, nr 77 Coconut sorbet, min nya favorit! Har hur mycket läppglans som helst nu, kanske ska ta och göra slut på de jag har innan jag köper nya..... NÄÄ!

Väntar på att min Anna ska ringa och berätta att de fått sin bebis snart (deras tredje, de har två pojkar innan) den borde komma när som helst. Tror det blir en pojke till faktiskt =)
Melvin och Milton längtade efter lillebror/syster sa hon. De är för goa.
Såg just reklam för Libero Tiger collection 2009, coola. Nästan så man vill skaffa barn för de coola blöjornas skull, haha!!
Funderar också på om jag ska boka en tatueringstid snart, vill tatuera in min Dia de los muertos-skalle. Men jag vill hitta någon som kan göra den riktigt snygg! Får ta och kolla upp det där.

Nu är det dags att ta itu med städ och tvätt.

Ha en skön tisdag

Kram

//T

Det kan f-n inte vara bättre!

Snacka om att det är helt rätt vecka att vara ledig! Sitter på altanen och svalkar mig med en Cola (förstås) har 25 grader varmt och strålande sol, visst det blåser lite men man kan ju inte få allt. Fast det känns ju lite konstigt att det är så här varmt, det är ju ändå bara april... Men jag klagar inte, jag är definitivt en vår/sommarmänniska, fast alla årstider har ju sin charm.
I helgen har jag jobbat daghelg, det gick jättebra. Jobbade bara halva dagen på söndagen så helgen har bara svischat förbi.
I fredags var Amanda här, vi satt i solen och spelade spel sen kom Jonas och hämtade henne. På kvällen gick jag och Emil upp till Micke och Anneli och satt och pratade lite innan vi åkte till puben. Anneli skjutsade mig på sin cykel, det var längesen man gjorde det. Snacka om tonårsflashback! =)
Jag gick hem ganska tidigt, skulle ju upp och jobba.
På lördagen kom Andreas, Daniel och Fredde och grillade lite. Senare kom Anneli, hon hade varit på möhippa hela dagen. Jag gick och la mig vid halv ett. Var jättetrött.

Idag har jag bara varit ute i solen hela dagen, städade lite efter min sambo på uteplatsen sen slog jag ner röven i en brassestol och njöt av solen och bra musik i stereon.
I morgon ska jag eventuellt hem till Ida H och fika och på onsdag ska jag in till stan och prova linser.
På torsdag (Valborgsmässoafton) ska vi ha lite fest, hoppas det kommer mycket roligt folk. Sitter och går över spellistorna nu så vi har bra musik på festen =)
Nu kommer Emil snart hem, vi ska nog åka och handla lite mat och grejer till festen. Jag skulle behöva ett par vårskor, mina Conversekängor börjar bli varma! Får fjäska lite för honom att han slänger fram stora plånboken, hehe.
Usch, måste putsa fönster här hemma, det ser för jä**igt ut, men det är det tråkigaste som finns!
Behöver köpa lite 3/4 byxor till sommaren med, och lite klänningar och linnen och allt möjligt. Det får bli nästa lön...

Nu ska jag äta lite innan kärleken kommer hem.
Ha en underbar måndag!

kram
//T


Åh så härligt!

Idag har det varit jätteskönt väder, helt underbart. Men som vanligt sov jag alldeles för länge, gick upp vid halv ett!!
Gick en promenad med hundarna sen var det dags för möte med fack-klubben på jobbet, lika "roligt" som vanligt och inget fika fick vi =(
Efter det hängde jag med Linda hem på fika. Jenni, Karin och Sandra kom också, ett perfekt sätt att spendera eftermiddagen på. Linda bakar världens största och godaste bullar som hon bjöd på tillsammans med sirapskakor.
Till detta drack jag tre koppar kaffe, jag som inte ens dricker kaffe. Min stora last är ju som de flesta vet Coca-cola!
Linda skjutsade hem mig när hon skulle hämta Tim efter fotbollen.
Tog då en promenad med Aragorn, Emil hade med sig Castor, och sen lagade jag lite mat. Pastagratäng med soltorkade tomater och fetaost. Smaskigt.
Nu sitter jag och tittar på Mumien-Återkomsten, Emil åkte upp till Anneli för att spela lite guitar hero. Hon är ju ensam hemma denna veckan för Micke är på utbildning i Edsbyn. Kände inte för att hänga med, är lite seg efter fikat än =)

I morgon om allt går vägen skriver pappa på kontrakt på en lägenhet i Huskvarna och får i så fall flytta in redan i helgen. Toppen i så fall men jag har lärt mig att man inte ska ropa hej...

I morgon ska jag hämta Amanda efter skolan och hon ska följa med hem en stund, det är ju dags att köpa majblommor av henne. Tänkte passa på att fortsätta greja lite på uteplatsen med. Städa och sätta lite blommor och sådär. När man har varit hemma hos Linda får man mycket inspiration för hon har det såå himla fint! Får väl sätta Amanda i arbete när hon ändå är med, haha.

Nästa vecka är jag ledig hela veckan eftersom fredagen är första maj, annars skulle jag ju jobbat sex timmar då. Det är inte helt fel när det infaller så. Hoppas det blir fint väder.
Nu är jag sugen på glass =)

Kram
//T

En liten förändring.

Har länge känt för att göra en liten förändring vad gäller mig själv, igår tog jag det lilla steget och åkte till frisören...
Åkte in till stan vid två, träffade Ludde på en fika mellan halv tre och halv fyra. Sen hade jag lite tid över innan min klipptid så jag gick ner till Smycket på Smedjegatan och köpte några piercingar. Två st till näsan, en rosa och en vit, och en lite längre stav till tungan. Den jag har nu är för kort och åker bara in i tungan hela tiden.
Sen strosade jag uppåt Klipp It där jag hade min klipptid. Det tog tre timmar att bli färdig. Fick ju göra en avfärgning eftersom jag var svart i håret. Sen klippte hon mig och la i en ljus chokladbrun färg och ganska ljusa slingor. Blev riktigt nöjd fastän frisyren inte blev som jag hade tänkt mig från början.
När jag var klar kom Emil och hämtade mig och vi åkte hem och tog med varsin hund på promenad resp Hult-tur.
Sen lagade jag lite korv stroganoff och vi kollade på How I met your mother innan det var dags för kvällens höjdpunkt Desperate Housewives.

Idag sov jag länge som vanligt =) Sen blev det promenad upp till mamma för en liten pratstund, på hemvägen gick jag genom skogen. Det var så härligt, vitsippor överallt och fåglarna kvittrade. Jag blir riktigt glad när det är vår (och solen skiner då så klart)
Nu sitter jag framför Hem till gården, tittar inte så noga... Håller på och tvättar och diskar lite. Tänkte göra en storstädning på toaletterna idag, inte världens roligaste men det måste göras.
Sen ska jag ev ge Castor en dusch, Aragorn fick en i måndags. Han blev så fin så, men det första han gör är att rulla sig i leran ute. Knashund!

I helgen är det förmodligen sista gången "Bästa gänget"  jobbar tillsammans så då ska vi gotta oss ordentligt, vi funderar på att göra lite goda sallader och grilla lite. Det ska ju bli kanonväder så det kan vi unna oss om vi ändå ska vara inne och jobba hela helgen.

I morgon är det fackmöte, efter det ska jag följa med Linda hem och fika, Becca skulle oxå komma. Det blir roligt! Linda bakar ju alltid så goda saker, mmm!

Nu ska jag ösa på lite musik medan jag städar. Idag blir det bl.a Volbeat, Blondie, Metallica och Poison som kommer ur högtalarna. Man måste ha lite heavymetal och gammal glamrock när man ska städa! Det gör det hela så mycket lättare

Kramar //T

   Min nya frisyr     


Making believe!

          Anneli och Emil hos Ida och Andreas.



Så heter en låt av det danska hårdrocksbandet Volbeat (som jag för övrigt tycker är skitbra) och det stämmer ju ganska bra... Tänk på det en stund.... =)

I helgen har jag jobbat natthelg, från 18:00 fredag kväll till 07:00 på lördag morgon och från 20:00 på lördag kväll till 09:00 på söndag morgon. Det är ganska segt men det har faktiskt gått förvånansvärt bra. Var ganska trött igår bara och hade svårt att somna när jag väl gick och la mig vilket resulterade i att jag sov till halv tolv idag.
Emil var hos Micke o Anneli i fredags och hos Ida och Andreas på lördagen så honom har jag knappt sett en skymt av. Var med en liten sväng hos Ida och Andreas innan jobbet.
Tog en promenad med hundarna när jag gått upp och köpte dem varsitt märgben som de ligger och tuggar på i trädgården nu, själv sitter jag på altanen i solen och har det skönt. Sitter och lyssnar på alla barn som är ute och leker, så blir det när man har två dagis inom en hundrameters radie... De verkar ha roligt i alla fall.
I morgon bär det av in till stan, ska klippa mig och antingen färga eller slinga håret. Nån som är sugen på att ta en fika när jag ändå är i stan? =) Är ju inte så ofta jag är det.

Nu är jag ledig fram till lördag, har inga större planer. Kanske åker ner och hälsar på Anna och Fredrik om inte deras bebis bestämmer sig för att komma. Lech och jag pratade om att åka till tatueringsmässan i Norrköping på fredag, får väl se hur det blir med den saken =)

Vi (jag o Linda) pratade om att ha en tjej/rockfest v 18. Det vore skitkul, hoppas det blir av!

För övrigt inget nytt om bostad till pappa, det slutar nog med att han får bo på vinden hos oss....

Ha en underbar måndag, jobbslavar! Moahahaha!


//T





Sol och vår

Sitter i soffan och tar det lugnt, bara två timmar kvar till tretton timmar nattjobb, inte alls roligt. Men det är ju underbart skönt när de tjugosex timmarna är över och man är ledig i nästan en vecka.
Är lite småorolig med, pappa fick inte lägenheten, han tjänar för lite. Hur sjutton ska han få tag i en lägenhet då?!
Hoppas det löser sig, det börjar bli ganska jobbigt att ena dagen vara glad och nästa ledsen för att allt skiter sig hela jävla tiden.

Igår var jag inne och åt på Jensens Böfhus med Cicci, Angelica och Malin G. Det var jättemysigt, det var verkligen skönt att bara komma hemifrån och äta god mat och sitta och prata.
Idag har jag inte gjort särskilt mycket, bara "laddat" inför natthelgen, troligtvis den sista med det gänget jag jobbar med nu. Får byta till Ciccis natthelg sen, fast hon jobbar typ bara en natthelg till sen går hon hem och är mammaledig och de som blir kvar då är ju inte för roliga... :-S Men det är ju semester snart så jag kan nog stå ut.
Vi har ju hyrt en stuga jag o Emil, iofs inte mer än typ fem mil härifrån men med bastu, badtunna och lite annat härligt. Skönt att komma hemifrån lite och vi får ju ta med oss hunden (-arna)

Nu ska jag äta lite mat innan jobbet

Ha en härlig fredag

//T



                            


Måndag, eller, tisdag menar jag ju

Då var påsken över för den här gången.  På långfredagen var vi ute och grejade i trädgården hela förmiddagen, det var ju underbart väder. Jag rensade ogräs och Emil grejade med crossen. Castor låg hos mig och käkade på ett ben och hade det gott, Aragorn var hos mamma och pappa.
Påskafton var vi bara hemma och tog det lugnt.
Påskdagen var vi ute och grejade i trädgården igen och på kvällen grillade vi här hemma med Henke, Johanna, Adam och Daniel sen spelade vi spel och hade trevligt =)
Annandagen var bara lugn, kollade på tv och spelade Guitar hero, en allmän mysdag. Det blev även en smarrig glass från Lekerydskiosken, årets första av förhoppningsvis många. Vi åkte dit med Mia o Anton. När vi kommer dit är även Tobbe, Annica och barnen där så det blev en liten släktträff.

Pratade nyss med en kompis som har det lite jobbigt, han har gjort slut med sin tjej och de håller på att sälja hus och greja. Vill bara du ska veta att jag tänker på dig *KRAM*

Idag var det tillbaka till jobbet igen, trodde inte det var sant när klockan ringde 10 över 5 vi morse men det var inte så jobbigt att gå upp som jag trodde. När man insåg att det var tisdag o inte måndag gick det lättare.
 Var lite stressigt på jobbet men det gick bra. Har ju mina goa vänner Cicci och Angelica denna veckan.
På torsdag ska ovannämnda och jag gå ut och äta, det blir nog på Jensens Böfhus. Det ska bli kul, kan vara gott att ladda batterierna inför natthelgen. Funderar på att försöka få ngn som jobbar åt mig på lördagnatten, den är ju så tråkig! Vi får se vad som händer.

Jag och Emil har precis varit ute i Hult med hundarna, jag har granbarr innanför jeansen, hur lyckas jag?! =)
Nu är jag JÄTTEhungrig men vet inte vad jag ska göra för mat....

Ha en jättehärlig tisdag

//T

Påsk och andra saker.

Aaaah, vad skönt det är att vara ledig! Idag är det soligt som bara den, gick upp vid elva och tog hundarna på promenad. Fick gå upp och hämta min mobil hos mor o far, glömde den när vi var där på påskmiddag igår.
Efter middagen gick vi hem till oss, vi skulle egentligen gått upp till Micke o Anneli men jag var inte på humör för det så jag och brorsan hade en chirre o dirre kväll istället, med en massa cola till förstås. Vi kollade på Sagan om ringen och Sagan om de två tornen. Emil och Henke kom hem ganska berusade vid tretiden och ställde sig och gjorde pulvermos och köttbullar så vi kom väl i säng vid fyra nånting. Igår hade vi även trädgårdsdag, jag rensade ogräs som bara den och Emil fixade med crossen.
Ikväll blir det nog bara lugnt, vi skulle hittat på någonting med Angelica o Stefan men jag känner inte för det, känner inte för att träffa folk alls idag. Ev ska vi grilla lite med Micke o Anneli men får se hur det blir med det. Ska vila lite och tänka på saken först =)
Fick ett påskägg av Amanda idag, tack gumman!

Usch, kollar på en dokumentär om sekter i USA, snacka om att det finns sjuka människor. Jag menar vilken mamma låter sitt barn svälta ihjäl till förmån för sin "religion"?!!  Jag säger bara det, religion är den största orsaken till krig och annat elände i världen! Jag blir sååå ARG!!!!
Men nu ska jag vila upp mig och bli på gott humör igen. (blev plötsligt väldigt sugen på att spela kubb =)

GLAD PÅSK på er alla!!

//T

Inspiration!

Det har inte varit lika härligt väder idag, men jag är ganska glad ändå. Fastän Hv förlorade hemma och SM-guldet ser ut att vara långt borta...
Emil hade fått Granbergs jour så han fick åka och jobba vid 10, jag låg kvar och gottade mig till tolv! Sen blev det promenad med hundarna. Vid fyra började matchen, Stefan P var här och tittade, jag bjöd honom på lite kycklinggryta med champinjoner, paprika, ananas, jordnötter, curry och vitlök. Smaskens!
Sen åkte Emil och spelade pingis med Micke o Henke och då passade jag på att kolla på LA ink, Miami ink, Vad blir det för mat och Leila på landet. Snacka om att hon är inspirerande till tusen!! Hennes kyckling-burgare verkade hur goda och smidiga som helst. Blev så inspirerad att jag gick in på Adlibris och beställde recept och trädgårdsböcker för 350 kr! =)
Sitter och planerar lite för uteplatsen, ska försöka mig på en lite lantligt stil med blommor. Dynorna är svart/vitblommiga och duken är gråblommig. Tänkte mig en storblommig gardinkappa i någon läcker färg, skulle vilja ha en med vit botten och turkos, lime, blå blommor på. Ev rosa och rött. Sen vill jag ha mycket ljuslyktor och så ska jag odla örter: oregano, citronmeliss, persilja och dragon. Kanske t.o.m lite tomater. Sen vill jag ha en dubbelblommande vit Änglatrumpet, Prins Gustavs öga och lite andra fina blommor. Sen har jag planer på att åka på loppis och köpa lite udda skålar och lite grejer som kan vara bra när man grillar i sommar, tycker det passar den lantliga stilen.
Stora planer! Får väl se hur mycket som verkligen blir av sen =)


Nästa vecka jobbar jag eftermiddag, såå surt, men vi jobbar ju bara fyra dagar och så har jag tagit ledigt halva tisdagen så jag kan se hockeyn =)
I påsk har vi inga direkta planer, kanske firar med Micke och Anneli, de hade inte heller något planerat. Surt att vi får lönen fem dagar efter påsk, börjar bli lite tomt på kontot. Man vill ju kanske fixa till någon lyxig påskmiddag. Vi får helt enkelt nalla av sparpengarna :-p

Igår var det öppet hus på Berga, Anneli ringde och väckte mig och sa att jag dubbelbokat cyklingen och Body-attacken så jag avbokade cyklingen (den har man ju testat förr) och gick på Body-attacken istället. Den var verkligen skitkul, tillbaka till -80-90 talet lite med mycket hopp och skutt men det var verkligen jobbigt och pulshöjande. Hoppas de tar in den på schemat i höst. Efter träningen åkte jag o Anneli och köpte årets första glass (lakritspuck, så klart) och satte oss i solen på vår mur och njöt av den, underbart härligt!
Sen städade jag huset lite och förberedde grillen. När Emil kom hem (han fick jobba lite igår oxå) grillade vi kotletter. Till det gjorde jag klyftpotatis, Lindas vitlöksdressing och en sallad med salladskål, cashewnötter, fetaost och annat gott i. Efter maten var vi jättesega men vi åkte i alla fall hem till Tobbe o Annica en sväng. Jan från Norge var där. Vi spelade Guitar hero och satt och pratade en stund, mysigt.

Nä, nu ska jag göra min karl sällskap i sängen.

Sov gott och dröm sött!

//T

Aaaah, lycka!

Idag är jag så himla glad, solen skiner och det är 12 grader varmt. Slutade klockan tolv idag, jätteskönt!
När jag kom hem tog jag en promenad med hundarna, träffade min svägerska, Annica, och vi blev ståendes och tjata en stund. Hon och Nova var på väg att hämta Hugo på dagis och Rasmus i skolan.
Sen kom jag hem och hungern skrek i magen, så jag svängde ihop en....gissa...PASTASALLAD! Tröttnar aldrig på det, idag hade jag i vit fiber pasta, babyspenat, körsbärstomater, bacontärningar, gurka, och cashewnötter. Supergott!!
Till det gjorde jag Lindas suveräna vitlöksdressing, den är så fantastiskt god så det finns knappt ord för det =)
När Emil kommer hem idag ska vi grilla lite kött och äta potatisklyftor till det, sparade lite dressing till det med.  Detta kommer vi skölja ner med ett par öl =) Ikväll ska vi hem till Notte och Angelica och kolla på Hv-Färjestad, det blir nog riktigt skoj för det verkar bli ganska mycket folk. Älskar när slutspelet är igång, det blir en sån härlig stämning och man träffas hemma hos folk och umgås och det älskar jag!!

I morgon är det fullt med aktiviteter på Berga träningsstudio, jag ska träna spinning och body-kombat. Det blir nog kul. Sen ska det bli 16 grader varmt och sol, kanske blir en trädgårdsdag... Började rensa och städa på uteplatsen häromdagen, jag vill köpa nya möbler dit men det får bli när skattepengarna kommit.
Nej, nu tänker jag inte sitta inne längre!

Love T

Ps pappa har fått lägenhet, äntligen! Ds

En vändning?

Idag liksom igår och i tisdags, har det varit alldeles underbart väder. Igår tog jag tag i att rensa på uteplatsen lite grann, alltid en början. På kvällen var vi hos Stefan P och kollade när Hv vann över Färjestad.
Idag tog jag med djuren till sjön, det var fortfarande lite is kvar vilket de tyckte var jättekul, själv satt jag på en bänk och njöt av solen. Det var lite lerigt i skogen men man har ju gummistövlar som tur är.
Sen gick vi hem och jag dammsög och fixade en pastasallad. Precis när jag skulle sätta mig och äta ringer mamma, de ska åka och kolla på en lägenhet till pappa idag. Ett steg i rätt riktning hoppas jag, en sten som lättades från mitt hjärta. Nu är det bara Castor kvar...

I morgon är det dags för jobb, jobbar bara mellan 6-12 så det är ju lugnt. På kvällen ska vi hem till Angelica och Stefan och kolla på hockeyn, det blir nog roligt!
Ikväll ska jag träna spinning, sen är jag sugen på att hitta på något kul med Emil.

Nu ska jag njuta av solen och min cola!

Love T

RSS 2.0