After eight brownies

Till skillnad från min goda vän Annica är jag inte mycket för att baka. Jag slänger mig hellre med grytor och pannor och tillagar en god middag istället. Men när jag såg detta recept i Coop´s Mersmak kände jag att detta måste jag testa! Jag gillar choklad i bakverk, inte lika mycket i form av Snickers och sådant. Skall även testa kladdkakan med chili som finns på Annicas blogg

http://annicake.blogspot.com/

Men här kommer receptet på After eight brownies.

Ca 20 bitar

3 ägg
140 g flytande margarin
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
ca 20 bitar after eight
florsocker

Blanda vetemjöl, kakao och salt till det är klumpfritt. Vispa ägg, vaniljsocker, och socker på högsta fart i ett par minuter.
Sänk hastigheten och tillsätt margarin och mjölblandningen. Vispa till det blir en klumpfri smet.
Slå upp smeten i en smord form ca 20x20 cm.
Grädda kakan i ugn, 170* i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna ett par minuter. Lägg sedan på after eight i ett jämnt lager. Kyl kakan och pudra på florsocker när det är dags att servera.



Underbar helg till ända!

Sitter och slappar i soffan med ett inspelat avsnitt av CSI. Skulle behöva gå och lägga mig eftersom jag ska gå upp kl 05:00, men jag somnade i soffan innan och nu är jag jättepigg...

I fredags hade jag en liten tjejkväll hos mig. Det var jag, Annica, Linda, Sandra, Gunilla, Lollo och.... Micke! Han hade tråkigt hemma så han fick komma och göra oss sällskap. Jag bjöd på hemmagjord smörgåstårta och strawberry daiquiris. Annica hade med sig någon slags polkagrisfudge som var jättegod. Receptet finns på hennes blogg http://annicake.blogspot.com/

Vi spelade spel, åt och drack gott och skrattade så vi kiknade.

      Micke fick inte vara med och se hur kul vi hade. ;)

Sen åkte alla utom Annica, som tog ett moget, vuxet beslut och stannade hemma, in till stan. Det var inte särskilt roligt, vi var på Karlssons. Jag, Gunilla, Micke och Lollo tog sista bussen hem. Satte hela roliga kvällen i halsen när busschauffören sa att han skulle ha 98 jävla spänn för resan till Tenhult. Trodde han skämtade med mig. Hade ju för sjutton varit billigare att åka taxi hem, samt att du hade fått åka hela vägen till dörren. Men förutom det var det en mycket lyckad kväll!

På lördag förmiddag ringer Daniel och väcker mig. Han, Marcus, Henrik och Ted kom förbi för att hämta lite möbler. Daniel flyttade in i lägenheten igår och de tog lite av mina grejer i farten.
Promenerade upp till mamma och lämnade hunden, sen kom Daniel och hämtade mig och vi grejade lite i lägenheten innan det var dags att piffa till sig för nästa fest. Denna kväll var det julfest hemma hos Forsberg/Pettersson. Det blev ännu en lyckad kväll med underbart god mat, ett jätteroligt quiz (som mitt lag vann) och härliga människor.

 Henrik, Linn och Maria.

 Maria har just vunnit frågesporten, hon är jätteglad!

Idag har vi bara tagit det lugnt. Tog en tripp till Ikea och köpte lite grejer, vi hade fått en presentkort av Daniels pappa. Och fixat lite i lägenheten. En skön söndag.

Nu måste jag försöka sova.


Fullspäckat

Idag har jag jobbat hela fyra timmar. Det var ytterst påfrestande ;) Efter jobbet har jag lagat mat och nu har jag slått rot i soffan. I morgon kommer E kl 7. Vi ska åka till tippen och slänga en massa grejer. Kl 9 kommer Linda och Jenni och hämtar mig och ev Angelica, då ska vi åka till stan och julklappsshoppa och luncha. Sen ska jag möta upp mamma för ytterligare shopping och besök på Ica maxi. Sen ville Daniel jag skulle klippa honom men det får jag se om jag hinner. Ska hem och förbereda lite för Paddlige-festen jag ska ha på fredag. På fredag jobbar jag mellan 9-15 och sen blir det raka spåret hem och städa och fixa lite. Kl sju väntas Paddligan göra entré. Då ska vi umgås, äta och dricka gott sen ska vi in till stan och dansa lite.
På lördag tänkte jag försöka komma upp tidigt då Daniel ska flytta, måste va lite snäll och hjälpa honom. Hinner vi kör vi några lass härifrån också.
På lördag kväll är vi bjudna till Linn och Marcus på lite julfest och sen går vi säkert ut en sväng efter det också.
Så det är fullspäckade dagar som väntar. Men det gillar vi!



Jaha, det var det där med att sova

Lyckas ju inte så bra med det. Kl är 03:30. Kanske i och för sig är bra eftersom jag jobbar natt i helgen.
Men nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova i alla fall. Men först läsa lite. Får bli något av Marian Keyes.


Ser fram emot morgondagen

I morgon ska jag gå på stan och handla lite julklappar med Annica och Nova. Kvällen ska spenderas på Murphys för tävlan i deras onsdagsquiz tillsammans med Kristoffer, Maria och Erik.

Supernice!

På tillbakaväg

Har legat sjuk hela helgen. Förkyld och feber. Som tur är har Aragorn varit hos Daniel hela helgen så jag har sluppit gå ut. Känns ju sådär att bege sig ut på långpromenad med hunden när man är sjuk.
Men nu är jag pigg igen, bara näsan som rinner lite fortfarande.

Just nu sitter jag och suktar efter en så fin pajform från Butiken


  

Jag tycker de är ljuvliga! Vackra att ställa fram på bordet om man bjuder på paj :) Stor vill-ha faktor.

Kat von D på vakna med the voice.

Har precis tittat på Kat von D på vakna med the voice. Jag spelade in det då jag definitivt inte är vaken så tidigt.
Jag tycker hon är störtskön och otroligt vacker. Jag gillar ju tatueringar, har ju ett antal själv, några snygga några mindre snygga... Måste ta tag i att göra färdigt min senaste. Det är ju bara ett år sedan jag gjorde den. Men nu när vi flyttar kommer jag ha gångavstånd till tatueraren så då vore det ju själva f*n om det inte blir av.
Nu måste jag duscha innan jag beger mig till jobbet. Idag är det pizzatorsdag!

 

 Denna ska göras färdig. Snart förhoppningsvis. Sen blir det flera.


I denna ljuva vintertid

Jag har lite svårt att förstå allt klagande på kylan. Det kommer inte, hur mycket ni än klagar, bli varmt. Det är vinter nu och temperaturen kommer att variera men alltjämt kommer det vara kallt. Gör det bästa av situationen istället. Åk pulka eller skridskor, bädda ner dig och läs en bok eller se en bra film.
Jag gillar ju definitivt inte vintern men känner ändå ett uns av välbehag när man tittar ut och solen strålar på den gnistrande snön. Det är så himla vackert!

 



         

Jag har köpt salami av Lindas son Tim för att stödja deras fotbollslag. Det fanns tre olika varianter: Peppar, vitlök och krydd. Jag köpte en kryddsalami, och det var bland det godaste jag smakat. Ren njutning!



Nu blir det kvällspromenad med vovven och sen en film. Idag blir det faktiskt en svensk klassiker: Brandbilen som försvann.

Två klassiker

Har jag laddat upp med ikväll. Borta med vinden och Casablanca. Ikväll får det bli Casablanca. Bogart-Bergman är ju en vinnande kombination.

RSS 2.0