Skolgårdsfest

Ikväll följde jag med fam C på Skolgårdsfesten. Det var riktigt mysigt, lite kallt dock. Rasmus spelade streethockey-turnering. Han var jätteduktig (tror jag, såg ingen skillnad på alla ungar)
Nu håller jag på och gör en sen kvällsmat, pastasallad fick det bli idag.

Igår var jag med Daniel i Gnosjö och lämnade av vinterdäcken till hans nya bil. Så nu har man fått se var han växte upp. Och så fick jag träffa hans pappa för första gången.
Sen var vi och hälsade på hans mamma och Stig och tog en snabbfika, eller Daniel fikade, jag tittade på.

I morgon ska jag gå på bio, Sex and the city 2, med Cicci, Angelica och Malin G. Kommer bli så himla mysigt med en tjejkväll.



//T

En underbar, underbar låt!

Christian Kjellvander – When The Morning Comes

Äntligen ledig.

Efter att ha jobbat hela helgen och förra veckan väntar nu lite välförtjänt ledighet. Är ledig ända till fredag kväll, jätteskönt!
Jobbhelgen har gått hur fort som helst, tack vare att jag jobbade med underbart roliga och härliga jobbarkompisar. Cicci, Fredde och Maud är allt som behövs för att jobbhelgen ska svischa iväg.
Mycket fika har det blivit också. Vi fick fika av Linda, Angelica och Kents sambo. Blir några extra promenader för att komma i balans igen...

Idag har jag sovit länge, surprise, surprise! Sen gick jag en promenad med Annica, Nova och Hugo till Ica och köpte glass (hmm, ganska motsägelsefullt) Sen låg jag i solstolen och gottade mig medan Aragorn myste i trädgården under sin lönn. När regnet kom gick vi in och jag fixade lite vitlökssoppa och tog en skön dusch. Ikväll blir det ytterligare en promenad med Annica om inte regnet öser ner alltför mycket.

På torsdag väntar en riktig tjejdag. Jag ska gå ut och äta lite med mina toppenvänner Cicci, Angelica och Malin G och efter det ska vi gå och se Sex and the city 2. Det kommer bli kanonkul.
På lördag blir det nog en sväng till stan med Linda, Annica och några till, det är ju Rix fm-festival. Artisterna de brukar ha med sig är ju i mitt tycke rena skiten, men det är ju kul när det händer något. Det blir säkert kul, det brukar vi ha!

//T


Matglädje

Fick ett fnatt nyss. Lagar mat för flera veckor framöver, nästan.
Det blir kycklingfiléer fyllda med fetaost och soltorkade tomater samt en parmesansås. Hoppas det blir lika gott som det låter.
Har ni inte testat Arlas nya creme fraiche med parmesan och vitlök så tycker jag absolut ni ska göra det. Den är bl.a underbar i köttfärssås.


In loving memory of Ronnie James Dio.

http://www.youtube.com/watch?v=KUXSTY9AW-s





Another weekend has come and gone...

Jaha, då var det söndag igen. Tiden går så fort tycker jag, måste stanna upp och njuta lite av livet innan det rinner mig ur händerna. Oj, vad djupt det blev där :)
I fredags jobbade jag mellan 6-12. De flesta var lediga så vi var inte många på jobbet. Det var ganska skönt. Efter jobbet åkte jag och mamma in till stan. Vi var på Systembolaget, Blomsterlandet och handlade mat på Ica maxi. På hemvägen plockade vi upp älsklingen.
När vi kom hem bakade jag bröd, Focaccia, med oliver, vitlök, soltorkade tomater och rosmarin. Det är verkligen jättegott och smidigt.



Fixade även lite vårfint utanför dörren



Sen gick vi och handlade lite till. Köper hellre köttfärs på Ica här hemma än på Maxi. Sen lagade vi tacogratäng och tog det lugnt i soffan. Hade bara sovit två timmar på natten så jag var helt slut. Men somnade väl inte förrän kl ett i alla fall.

 Fredagsmys.

På lördagmorgonen tog Daniel med sig hunden på promenad. Jag och mamma åkte till torget. Köpte strumpor och en orkidé. Efter torgbesöket blev det en liten spontanfika hos moster Lena och en liten tur till Eko.
När jag kom hem tog vi det bara lugnt en stund, sen började vi städa och fixa inför kvällens grillpartaj. Fixade pastasallader och massa vitlöksdressing. Gott!
Det blev en lyckad kväll. Regnet höll sig borta och det var såpass varmt att vi kunde sitta ute hela kvällen.

 Danne, Sebbe och Micke sköter grillen.

 Älsklingen och Anna.

Idag har vi bara softat hela dagen, vi sov till kl ett tror jag. Aragorn var hos mamma. Hon kom förbi med honom när hon köpte tidningen.

Nästa vecka jobbar jag eftermiddag och daghelg. En ganska seg vecka, men sen är jag ju ledig en vecka.


//T

Måndagstrött.

I natt lyckades jag inte somna. Fick väl ca fyra timmars sömn innan klockj**** ringde. Var som en zombie på jobbet.
Så det fick bli en powernap när jag kom hem från jobbet och hade promenerat med hunden.
Nu sitter jag och kollar på Halv åtta hos mig. Är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man börjar titta på matlagningsprogram? Det finns ju så många bra... Leila, Per Morberg, Nigella, Jamie Oliver... Har ju blivit mer och mer matlagningsintresserad. Det är ju roligare att laga mat nu när man är två, på helgerna i alla fall. Då kan man lyxa till det lite. Har lovat att skämma bort Daniel med mat i helgen. Det blir kul.

Men nu ska jag skämma bort min hund med en långpromenad i den härliga vårkvällen.



Spontanitet och barnvakt.

Fredagen fortsatte inte i det lugna tecken som först utgavs. Satt som bekant i soffan, ensam, med datorn i knät. Började chatta med Gunilla på Facebook. Hon satt också, nästan, ensam. Hennes son Micke satt på sitt rum och lanade med en kompis. Vi bestämde att jag skulle gå ner till henne och sitta och tjata lite. Sagt och gjort, jag promenerade ner i blåsten. Klockan var nästan 22:30 när jag kom till henne. Vi satt till klockan nästan var 02:30 och drack vin, pratade och skrattade. Älskar när sådana där spontanryck blir så lyckade, för vi hade verkligen jättetrevligt! Synd man inte är så spontan oftare.
När jag vaknade på lördagmorgonen kändes det dock som kvällen satt sina spår. Men det var det absolut värt. Lördag eftermiddagen spenderades ute på promenad och med lite tvättning. Sen kom Daniel och vi gick ner för att hämta Rasmus, Hugo och Nova som skulle umgås med oss hela kvällen.
Vi tog en promenad till Ica och köpte på oss gottigheter till kvällen för närmare 200:- Daniel skämde bort oss ordentligt där.
Sen satt vi hemma i soffan och kollade på Scooby Doo hela kvällen. Runt halv åtta kickade sockerchocken igång och Nova och Hugo fick eld i baken. De stod med varsin av Aragorns pipleksaker och bara pep. Pipippipipipipipipip!!!!! Aragorn var i upplösningstillstånd. Sen lugnade åtminstone Hugo ner sig när han fick spela spel på datorn. Nova tjatade på och höll igång. Rasmus är ju coola killen, han satt och bara mös i soffan.
Det hela blev en mycket lyckad kväll, som kanske kunde slutat på ett bättre sätt men olyckor händer så lätt.

Idag sov vi relativt länge. Av någon anledning ringer alltid Daniels mobil runt halv tio. Vi låg kvar en stund och gottade oss. Sen fick Daniel ett spontanryck och tog med sig hunden på promenad. Han är ju lite skeptisk till det annars eftersom bajsplockandet inte riktigt är hans grej...
Sen tog vi det bara lugnt, jag bjöd in oss på middag hos mamma så vi gick upp dit och blev bjudna på kycklinggryta, potatisgratäng och efter det lite nostalgibilder. Många på mamma och moster Lena när de var unga. Hehe!

Nu väntar ju en kort vecka, vilket jag är väldigt glad för eftersom det är min förmiddagsvecka. Till helgen hoppas jag på toppenväder då ett besök på torget är preliminärbokat och jag ska ha en liten grillfest på lördagkväll.



Nu ska det poppas en skål popcorn och fortsätta följa Norge-Sverige i hockey-VM



Peace out!

//T

Vårkänslor för fossingarna

Ja, nu är det ju i och för sig inget vidare vårväder. Kallt och blåsigt som tusan. Men jag kände när jag drog på mig mina slitna sneakers häromdagen att det var dags att investera i ett par vårskor, det kanske kan få fart på våren lite...
Hittade dessa på www.skopunkten.com och kunde inte låta bli att köpa dem. Jag är supernöjd!



Nu är det äntligen fredag för övrigt. Har jobbat idag, det var väldigt rörigt till en början men sen gick det bra.
När jag kom hem från jobbet gick jag och köpte lite fredagsgott. Daniel skulle vara hemma och tvätta (?!) så jag får allt godis för mig själv, ja, Aragorn får ju givetvis smaka lite.
I morgon kommer Daniel på förmiddagen och sen ska vi vara barnvakt. Blir en lugn helg (ja, eller det får vi väl se, beror på hur mycket energi ungarna har)

Trevlig helg på er!

//T

Årets första dopp.

Har det blivit idag. Ja, inte för mig men för jycken. Var nere vid sjön i förmiddags, det blåste som sjutton men Aragorn hade kul i alla fall. Det är ju huvudsaken.






Vad har mer hänt? Jo brorsan var här på en liten visit. Vi satt och kollade roliga klipp på Youtube.
Sen har jag och Aragorn varit på långpromenad med Linda och Tess. Testade en slags nosgrimma på Aragorn som Linda hade på Tess. Den gjorde underverk, han drog nästan ingenting. Fast han var inte alls förtjust i den, betedde sig som värsta rodeohästen och krumbuktade och drog nosen i backen. Men när han vant sig vid den gick det riktigt bra. Måste investera i en sådan! Det underlättar ju när t.ex mamma ska gå med honom, hon orkar ju inte hålla i honom om det skulle komma en annan hund. Men med denna gick det kanonbra!

I morgon är det jobbdags mellan 12-18. Lite lagom sådär. Sen är jag ledig i helgen. Rätt go vecka faktiskt.

//T

Örongodis!

http://www.youtube.com/watch?v=wGin1bzqBIM


Telefonterror

Babe skulle bara ringa och säga godnatt. Han skulle gå och lägga sig tidigt (kvart i åtta!) Gissar att han kommer vara riktigt trött i morgon i alla fall eftersom vi pratade i fyra timmar!!
Vi hade tydligen väldigt mycket att prata om, och många olika ämnen kom på tal. Det är skönt att ha en pojkvän som man kan diskutera med och som har lite innanför pannbenet. Eller som jag har sagt till honom, det är skönt att ha en pojkvän som någon gång öppnat en bok och inte bara Kalle Anka pocket på dass! Just nu har han läst ut en bok han lånat av mig, White line fever, Lemmy Kilmisters självbiografi. Vet du inte vem Lemmy är? GOOGLE IT, loser!! Sen skulle han läsa Slash´s självbiografi (också min)

                          

Vi har ju samma musiksmak, Daniel och jag, med vissa få undantag och det är ofta huvudsaken till diskussionerna. Och sen ger vi oss inte gärna någon av oss. Ingen vill medge att han har fel. ;) Kan nog bli riktigt heta diskussioner i framtiden. Än så länge har de inte varit så farliga...

Borde verkligen försöka sova, men har så svårt att ställa om mig efter natthelgen. Natten till idag var hemsk. Somnade runt 05 och vaknade kl 14 när babe ringde och väckte mig.
Sen har jag varit lite hängig hela dagen, med allergi och trötthet.
Men får väl ta hunden på en sista promenad och sedan krypa ner i sängen och knipa ihop de bruna och hoppas att John Blund infinner sig snart.

//T

Seg i kolan.

Då var denna helg över. Har jobbat natt den här helgen, det har gått väldigt bra. Cicci jobbade nästan hela fredagnatten och Linda jobbade hela lördagnatten samt att Fia kom efter halva passet.
Idag slutade jag kl 09:00 sen sov jag till kl 15. När jag vaknat tog jag och Annica en promenad, det har ju varit toppenväder idag om än lite kallt men vem bryr sig om det när solen strålar så? Efter promenaden satt vi och pratade en stund i min lilla trädgård, det var toppenhärligt.
Annars har det inte gått i många knop idag, man är ju rätt seg i kolan efter 26 timmar nattjobb.
När jag gick till jobbet i fredags var jag lite tidig så jag passade på att köpa lite lotter utanför Konsum. Jag vann "högsta vinsten" en mysbricka innehållande ost, kex, ett Pringles-rör, 1½ cola (!) cider, en twistpåse och en ananas! Så igår när jag vaknat blev det ost och kex till frukost. Smaskens.



Nu är jag ledig ända till fredag, det ska bli jätteskönt. Hoppas på underbart väder så jag kan fortsätta piffa lite i trädgården och vara ute så mycket som möjligt. På lördag ska jag och Daniel ev vara barnvakt åt Rasmus, Hugo och Nova. På eget initiativ faktiskt, tänkte att Annica och Tobbe behöver lite egentid. Kan ju vara svårt att få det att klaffa med tre barn. =)

 <-- Nova.

Nu ska jag nog öppna cidern och ta ett glas innan det är dags för sängen.


Slänger upp lite bilder när jag ändå är i farten.

 Glasstajm.

 HV71 Svenska mästare 2010!

 Ute och går med sig själv.

RSS 2.0