Sjuk.

Förkyld, feber, ont i huvudet, ont i halsen, Fishermans friend, soffliggare, filmtittande. Summerar mitt liv just nu. Ynklig är bara förnamnet.
Bläääää!



Vad har man i huvudet egentligen??

I morse när jag vaknat låg jag och gick igenom vad som behövde göras inför kalaset i morgon. Då fastnade jag på tårtan. Har ju bett Annica att göra en glutenfri eftersom mormor har glutenallergi. Då slår det mig att Maria, brorsans tjej, är laktosintolerant. H-VETE! Fick tag i Annica och som tur är hade hon inte lagt ihop tårtan än så jag fick rusa till affären och köpa laktosfri grädde. Men på vägen till Annica kommer jag ju på att det är smör i tårtbottnarna! Gaaah!! Så nu måste jag ju försöka lösa detta så Maria kan få lite fika när hon kommer också.
Fortsättning följer...

 Förra årets födelsedagstårta, bakad av Annica.

Besök hennes blogg för information om hur du beställer en smaskig tårta till just din högtidsdag!

http://annicake.blogspot.com/

Nu kommer mörkret

Nu är hösten på väg. Det känns. Inte min favoritårstid då jag inte gillar när det blir mörkare och mörkare även om jag älskar när naturen sprakar i alla fantastiska färger. Än så länge är det ju ganska varmt ute, varmt och fuktigt. Men på kvällarna tycker jag det blir kyligare för var dag som går.

 Denna bilden är sen förra hösten. Tycker den är jättefin!

Idag har jag bara tagit det lugnt, pysslat lite hemma och promenerat med Aragorn.
Linda och Tess kom och hälsade på medan Tim tränade fotboll. Aragorn och Tess sprang runt som idioter i trädgården, så söta är de tillsammans. En kritvit och en kolsvart jycke.
Sen har jag bara myst med lite tända ljus och kollat på The big bang theory.
I morgon ska jag eventuellt hälsa på Linda i Målen. Annars ska det städas och fixas lite inför kalaset.

Snart dags att sova. Sweet dreams.


Ledig!

Nu är den "underbara" 58 timmarsveckan över. Har jobbat daghelg nu i helgen. Det gick ganska segt fastän vi var elitgänget (minus Jenni) men det var väl pga värmen. Fast tack och lov för man jobbar med så goa vänner, annars hade helgen aldrig tagit slut!
Nu är jag ledig t.o.m fredag kväll, då går jag på natt kl 18:00 och slutar 07:00 sen har jag tagit ledigt på lördagnatten för jag ska fira min övergång till de 30...
Så denna veckan är fullspäckad. Det ska städas, fixas, handlas mat o kläder, bakas och lite annat smått och gott. På torsdag är det kalas för släkten, tur jag inte har så stor släkt. Det hade nog blivit trångt annars. På lördag kommer Daniels föräldrar hit på eftermiddagen på lite kaffe, sen är det fest för mina härliga vänner på kvällen. Underbara dagar väntar!
Om en stund ska jag och mamma åka in till stan och köpa till lite stolar till mitt bord. Fick bordet och fyra stolar i julklapp för tre år sen. Redan på juldagen gick den första stolen sönder (vi hade en ganska vild fest i huset) Och de andra är lite repiga och fula (stolarna funkar inte väl med nitar på jeansen) Mio har som tur är erbjudande på stolarna, man får köpa 4 stolar till priset av tre.



 Här syns tydligt hur repiga och fula de blivit.
Sen ska vi handla lite grejer till festen på lördag när vi ändå är i stan.

Idag på förmiddagen var jag ute och promenerade med nästan hela fam C. Tobbe har börjat jobba igen så han var inte med. Nova var på sitt absolut topphumör, eller inte... Ojoj, vilket humör man kan ha fast man är så liten.

 

Nu ska jag fortsätta ösa musik och tvätta. Samtidigt som jag rensar ur kläder ur garderoben. Sen ska jag bara njuta av ledigheten.






Vardagen är här igen

Nu är jag inne på min andra jobbvecka. Är fortfarande skiftkoordinator fram till dess Sebbe kommer tillbaka från semestern. Denna vecka jobbar jag eftermiddag och daghelg. Det är inte fullt lika mycket att göra på eftermiddagarna men det finns att göra hela tiden. Idag har Jenni jobbat med mig, som tur är för annars var det inte en enda rolig människa på jobbet idag...
På fredag är jag ledig. Då vill Annica att vi ska åka till Ullared. Vilket jag tycker låter som en alldeles utmärkt idé. Har inte jättemycket pengar över denna månaden men det är kul att bara komma iväg på en liten utflykt. Sen ska vi planera lite tårtfyllning till min 30 årsfest samtidigt (eller över ett par glas vin på kvällen)

I helgen som var har jag och Aragorn spenderat all vår tid hos Daniel. I fredags var vi hos Annies föräldrar (Annie och Jonathan var husvakt) och satt och pratade lite och tog det allmänt lugnt. Lördagen innebar sovmorgon, vilket behövdes efter förmiddagsveckan. Sen var vi på Sova, Sängjätten, Biltema och Ikea. Vi lagade lite mat och städade och pyssalde lite. På kvällen kom Gunilla och Mette och vi tog ett par glas vin. Sen åkte vi till Velvet och tog ett par öl där. Det blev tidig hemgång, vilket var väldigt skönt för det innebar att vi var pigga på söndagmorgonen. Daniels föräldrar var uppe och hälsade på och bjöd oss och Annie och Jonathan på Chilli thai. Sen blev det ännu ett besök på Ikea. Är lite stolt över mig själv, två besök på Ikea och det enda inköpet var en packe värmeljus och några skålar till Daniel.

Nu ska jag ta en dusch, en promenad sen blir det sängen för att läsa ut Welcome to the jungle.

Bjuder på lite bilder från sommaren....

 Fulla o goa i Laholm

 Jag och mina underbara tjejer!

 Annica och Linda

 Bada är toppen!




Idag är jag trött

Det här med att gå upp klockan fem, det är inte min grej. Visst, det är skönt att komma hem tidigare på eftermiddagen än sent på kvällen, men det spelar ju ingen större roll när man däckar i soffan så fort man kommer hem. Hade tänkt ta en långpromenad när jag kom hem för att undvika att somna men vädret tillät inte detta. Så jag somnade helt sonika i soffan. Sov väl en och en halv timma.
Denna vecka är jag skiftledare på jobbet. Får springa runt och hålla koll på att allt går, vad som ska gå och vilka som ska jobba. Jobbigare än jag trodde, speciellt med tanke på att kommunikation på vår arbetsplats är en bristvara...

Men nu ska jag laga lite mat i alla fall. Pasta med soltorkade tomater och basilika. Namnam!

Semestern är slut

I morgon ringer klockan kl fem. Ska snart uppdatera er med bilder och anekdoter från min sommar i Sverige.
Men just nu ska jag samla krafter inför jobbstarten genom att slå mig ner i soffan och tyvärr behöva stå ut med Aragorns illaluktande gaser....


Hoppas er sommar varit alldeles underbar hittills!

RSS 2.0