Söndagsensam.

Idag har det varit regnigt, mörkt och trist. Har saknat söndagsmys idag. Det har känts väldigt ensamt...

//T


Väntar!

Sitter och väntar på Linda. Vi ska ta några öl innan vi ska gå till Gunilla och förfesta med lite mer öl/cider. Ikväll blir det krogen!

Kram!

//T



Lugn dag.

Har det varit idag. Har städat och fixat lite här hemma. Ikväll har jag tränat bodypump och gått en promenad med Anneli och hundarna. Nu softar jag i soffan med datorn i knät och ett öga på tv´n och Lyxfällan.
I morgon ska jag jobba mellan 12-18, lagom länge tycker jag.

Nu är det full fart mot helgen!

Kram på er!

//T

 Mattes hjärta <3

Tatuering och myskväll!

Idag var det dags! Gick upp klockan åtta och tog bussen till stan, hade tatueringstid kl 10:00. Han hade ritat upp pionen och körsbärsblommorna på en stencil och sedan målade han på resten på fri hand. Satt två o en halv timma i sträck förutom en liten kaffe/rökpaus. Sista halvtimman var en pina, då brände det i hela armen! Idag gjorde vi bara konturer och skuggor. Den ska färgläggas om tre veckor ungefär. Jag är verkligen jättenöjd.
Vad tycker ni?

 Före


 Efter (innan färgen)




Ikväll har jag varit uppe hos mamma och ätit hennes underbara fläskfilégryta. Den är himmelsk! Sen har vi suttit och druckit vin och tittat på Män som hatar kvinnor. Det var jättemysigt.

Nu sitter jag och tittar på Fråga Olle dokumentären. Den handlar om ungdomar som drar på charterresa till bl.a Sunny beach i Bulgarien. Vilken jäkla inställning de har till könssjukdomar. Det är ju skrämmande. Att man drar på sig lite klamydia är ju ingen fara. Det är så man hoppas de åker på en riktig gonorréomgång så det går in i deras tjocka skallar att gummi is da shit! ;-)

Undrar vad man ska hitta på i morgon? Det visar väl sig...

Kram på er!

//T


Jobbhelg och hockey

I helgen som var jobbade jag natthelg. Det gick förvånansvärt bra med tanke på att jag jobbade med snigel 1,2 och 3. Och inte har man särskilt mycket att prata med dem om heller. Det är det tråkigaste med natthelgen, det finns ingen man kan prata med. Eller man kan ju prata med dem men det är ju inga superkul ämnen som tas upp. Skittråkigt! Men nu är den över för den här gången och nästa gång jobbar jag bara en natt.
På lördagen fick jag inte sova jättelänge för Fredde ville vi skulle gå på hockey, och det ville ju jag med. Vi hade jätteroligt.

Söndagen gick ju åt till att sova. Sen var jag och Anneli och solade. Fick sitta och vänta ett tag eftersom några fjortisar trodde solarierna var ett uppehållsrum eller nåt. Två stycken satt och tjatade i ett solarie. Anneli frågade om det var upptaget, ja, svarar de då och fortsätter sitta och tjata. Till slut går Anneli, tuff som hon är, fram och frågar lite giftigt om de ska sola. Jaaa, får hon till svar och äntligen händer det nåt. Den ena tjejen stoppar i pengar i automaten och de går in. Strax efter kommer en tredje tjej och går in i samma solarie och så sitter de där inne och sjunger och tutar med partytutor.... På en söndagkväll. Har aldrig könt ett behov av att ta med mina kompisar in i solariet när jag solar, för det var bara den ena som solade, de andra tittade bara på....

Sen på kvällen gjorde jag lite tacogratäng och mös lite för mig själv. Kunde ju givetvis inte somna på kvällen utan somnade halv sju på måndagmorgonen. Sen vaknade jag vid elva av att hunden ville gå ut, var så trött att jag var alldeles vimmelkantig. Men efter en promenad vaknade jag till och kände mig mycket piggare. Men jag tog det ganska lugnt hela dagen.

Idag har jag varit och handlat med mormor, moster Lena och mamma. Det var lika trevligt som vanligt förutom lite väl intima diskussioner i bilen, eller vad säger du, Lena?! =) När jag kom hem var pappa här en sväng och hämtade lite grejer och sen kom Anneli och vi gjorde sällskap till Body combaten.

Och nu sitter jag här, i soffan, och glor på Desperate housewives. Snart blir det promenad och sängen för i morgon ska jag upp tidigt och åka och tatuera mig!

På lördag blir det en resa till Gällstad. Ska inte köpa något men det är ju rätt kul att följa med. Och på kvällen ska vi fira "tant" Anna som fyllde fyrtio förra veckan. Det blir nog kul! särskilt som både Linda och ev Angelica ska med.

Ha en fortsatt bra tisdagkväll!

//T


  Hv71-Luleå 5-4

Ishockey och stalkers.

Ikväll har jag och kära mor varit och tittat på Hv71-Södertälje. Det var en långsam och trög match till en början, fastän Hv fick ett mål ganska snart in i matchen. Andra perioden var en sörja medan tredje perioden var en höjdare. Slutresultatet skrevs till 4-2. Bra jobbat, HV.
Men inte vann jag på Halva potten idag heller...
Hela arenan kryllade av människor med insamlingsbössor för diverse välgörande ändamål. Kände mig förföljd! Men som tur är kunde jag smälta in och gömma mig i folkmängden och kände inte ett uns av dåligt samvete =)

I morgon ska jag eventuellt hem till Annica och baka cupcakes. Beror på när jag vaknar och går och lägger mig. Vilar ju en stund på eftermiddagen då jag börjar jobba kl 18:00 och jobbar till 07:00 på lördag morgon.

Nu ska jag titta lite på tv innan det är dags att sova.

Kram!

//T

Skamsen.

När jag skulle in på Ica tidigare idag står det en herre med en insamlingsbössa utanför. Jag blir alltid lika ställd och nervös när jag ser en sådan herre/dam. Jag går mot dörrarna och han vänder sig emot mig, våra ögon möts och han rasslar lite med bössan... Jag viker ner blicken, han rasslar ännu hårdare med bössan. Jag böjer skamset huvudet och skyndar in på Ica... Jag har ALDRIG kontanter på mig, stoppar ju alla mina eventuella småslantar i min lilla dödsskallesparbössa och använder alltid kortet när jag handlar. Det är precis som om han rasslar med bössan extra mycket bakom mig för att ge mig dåligt samvete för att jag inte kan avvara någon stackars krona till de svältande barnen i tredje världen. En gång blev jag så nervös och till mig att jag proppade i en hundrakronorssedel i en sån där bössa bara för att kompensera för de gånger jag bara går förbi. Till saken hör att det var min sista hundralapp, dagen innan lön och den skulle gå till mat till både mig och hunden. Vi fick leva på brödkanter den kvällen.

Väl inne på Ica känner jag mig så skamsen att jag impulsköper ett Rosa band som finns vid kassan. Jag betalar med kortet. När jag går ut går jag med huvudet högt förbi herren med bössan för jag har åtminstone donerat 25 kr till Cancerforskningen. Så det så!

Kram

//T

Vackert väder och hundbus.

Idag har det ju varit toppenväder om än lite kallt, men det är ju i den riktningen vi går nu så det är ju bara att finna sig i. Gick en långpromenad med Aragorn på förmiddagen, brukar gå förbi lägenheten och kika lite, får en boost varje gång jag går förbi. När promenaden var avklarad gick jag hem och skulle städa på övervåningen, då pajar dammsugaren. Typiskt när vi skulle få gäster på kvällen... Det var ju inte mycket att göra åt saken. Sen ringde Anneli och ville vi skulle gå en sväng med hundarna och det var jag ju sugen på men visste inte när de nya husägarna skulle komma, men de ringde strax efter jag pratat med Anneli och sa att de skulle komma efter klockan sex så då hann jag ju promenixa. Gick en ganska lång sväng som avrundades med en cigg utanför Anneli. Sen gick jag hem och satte på lite fika till de nya ägarna som skulle komma och hälsa på. De hade med sig barnen så de skulle få se hur det såg ut och få välja rum osv. Lilltjejen fastnade för Aragorn och det var ömsesidig kärlek vid första ögonkastet så de busade på som de allra bästa kompisar. Hon ville stanna kvar när de andra skulle åka hem. Aragorn somnade som en stock efter allt bus och alla kakor hon stack till honom =)

Nu har jag tittat på Bonde söker fru och ätit potatis och purjolökssoppa. Kanske myser med en film innan det är dags för sängen.

I morgon ska jag och mamma gå på Hv-Södertälje. Kul!





Kram

//Tessan


Helgjobb och trevliga kvällar.

I fredags var jag ledig. Det var jätteskönt. Tog det bara lugnt hela dagen för jag var ju inte jättepigg. På kvällen tog jag med min bag in box och gjorde T och Annica sällskap i deras soffa. Det blev en superlyckad kväll med Idol och många skratt. Gick hemåt vid tolvtiden, lite sent med tanke på att jag skulle gå upp kl sex följande morgon. Men det gick ganska bra att komma upp när klockan ringde, fastän det var mörkt ute. Hatar ju som bekant mörker. Upptäckte dock att pelletsen tagit slut någon gång under natten men jag hann inte ta tag i det innan jobbet så jag fick stänga av pannan under dagen...  Jag och Aragorn fick en härlig promenad till jobbet eftersom han skulle följa med mamma hem (hon jobbade natt så hon slutar när jag börjar) och vara där när jag jobbade. Linda jobbade med oss, alltid lika roligt. Det blev många skratt, fika/rökpauser och Sibyllamat. När jag slutade kl 20:00 gick jag hem och fyllde på pelletsen och körde igång pannan igen, det tog sin lilla tid eftersom det tar en stund för den att tända. Sen skulle jag ta en dusch, då pajar både lampan och fläkten i badrummet så jag får duscha i kallvatten, det hade ju inte hunnit bli varmt, och totalt mörker. Tyckte lite synd om mig då faktiskt.
Sen begav jag mig upp till Alex där tjejerna samlats för att titta på fotbollen och spela sällskapsspel. Det blev också en mycket lyckad kväll, Sveriges förlust till trots. Kanske lite för mycket vin för min del men vad sjutton, det var ju lördagkväll!

När klockan ringde på söndagmorgonen kände jag mig jättehängig, det berodde nog på att jag var rätt bakis. Men det var bara att bita i det sura äpplet och rycka upp sig. Tog även denna dag med sig Aragorn till jobbet så han fick följa med mamma hem. Var ganska tidig till jobbet så jag släppte honom så han skulle få springa av sig lite där nere. Givetvis hittade han en stor lerpöl som han rullade sig i. Fick klä in hela mammas baksäte med gamla t-shirtar för han var såå skitig.

Linda kom bara halva dagen på söndagen, även denna dag åt vi mat från Sibylla och fikade i mängder. Tur jag hade henne och Jenni, annars hade helgen gått riktigt långsamt. Rätt skönt att ha jobbat färdigt för den här gången, nu är jag ledig ända till fredag.

Idag sov vi länge, jag och vovven. Sen blev det promenad och matinköp. Gick sen hem och städade av nedervåningen, tvättade och gjorde potatis o purjolökssoppa, gott! När jag hade smält maten en stund tog jag med mig jycken och gick bort till sjön så han fick göra sig av med lite energi. Det var riktigt kallt! Men Aragorn njöt och det är ju huvudsaken. När jag kom hem gjorde jag en liten utflykt med Annica och barnen, vi skulle åkt ut och tittat på älgen T´s jaktlag hade fällt men det var sånt kaos med bilar där så vi släppte bara av grabbarna och åkte hem igen.

Ikväll har jag tagit det lugnt, myst i soffan med tända ljus och några halvbra tv-program. Nu är det min favoritserie, Vänner på femman.

Nu blir det sista promenaden för dagen innan sängen. I morgon bitti kommer Banverket och ska fälla träd på baksidan så då får jag inte sova. Suck!

Kram

//T

Hockeyfyllon och snorig näsa!

Igår trotsade jag min förkylning och köpte ett par hockeybiljetter. Skulle gått med Anneli men vi missförstod varandra lite så jag gick med min kompis Jacob istället. Fick ganska bra platser på tredje raden till höger om Hv-klacken. På min vänstra sida råkade jag få en ganska överförfriskad, pratglad Hv supporter som inte tyckte ölen i sportsbaren räckte till utan var tvungen att komplettera med en liten innerficksflaska. Han började ganska lugnt med att säga att det var trevligt med en tjej på matchen. "Tack" säger jag. Sen börjar han fråga vad jag jobbar med, var jag bor och om Jacob är min pojkvän. Jag svarar ganska kort och försöker med kroppsspråk visa att jag är mer intresserad av att se på matchen än att prata med honom men då drar han igång med att berätta var han bor, vad han jobbar med osv, osv. Så fort perioden är slut försvinner han, antagligen för att hinna först till baren och återvänder strax innan period två börjar med ännu mer innanför västen.
Period två innebär om möjligt ännu mer pladdrande och jag försöker stänga av honom så gott det går.
I andra periodpausen försvinner han lika fort och återvänder inte när period tre drar igång. Jag hoppas ju givetvis att han somnat på toaletten eller nåt, men icke.
Nu frågar han om jag har säsongsbiljetter, "nej" svarar jag. "Kan inte jag få bjuda dig på hockey någon gång?" frågar han. "Jag är inte singel och tror inte min pojkvän skulle gilla det" drar jag till med. "Men det är lugnt, jag är gift sedan 22 år" Eh..jaha "Jag vill bara bjuda dig som kompis" Då slutar jag att lyssna och då börjar det nog gå upp ett ljus för honom att jag hellre vill se på matchen än lyssna på honom för då säger han "Du trodde väl inte att jag stöter på dig?" Och lägger av ett flatgarv. Jag ger honom en blick som inte går att misstolka och äntligen ber han om ursäkt att han har stört mig och håller äntligen käft. Nu återstår det ca 4 min av matchen....

Men bortsett från tjatpellen var det en riktigt bra match. Hv formligen krossade Färjestad med hela 8-0. Fick åka med Annica hem, hon slutade jobba samtidigt som matchen var slut. Perfekt timing!



När jag skulle hämta ut biljetterna till hockeyn möter jag Cicci och Angelica i bilen på väg hem till mig. De vänder och möter upp mig utanför Monas, de har köpt en så fin blomma till mig för att pigga upp mig. De är ju för underbara! Tack mina goa vänner!!

 Jättefin blomma!

Idag har jag om möjligt varit ännu mer snorig men jag har i alla fall ingen feber. Tog en långpromenad med Aragorn då det var ett så härligt väder. Gick förbi Butiken och passade på att gå in. Hittade ett jättefint läderarmband som jag inte kunde låta bli att köpa. Det sitter en ring om armbandet som det står "Strength" (styrka) på och det är ju precis vad jag behöver just nu.



Nu ska jag ta hunden på en promenad, duscha och eventuellt våldgästa T och Annica med min bag in box i högsta hugg. I morgon är det jobb med bl.a bästa Jenni och bästa Linda.

Ha en härlig fredagkväll!

//T



En glad nyhet

Igår fick jag ett glatt besked. Får flytta in i lägenheten redan 1a november med halva hyran betald! Kunde ju inte bli bättre.

Idag är jag fortfarande hostig och snorig men jag har ingen feber. Stannade hemma från jobbet idag så jag är pigg till jag ska jobba i helgen. Linda jobbar ju med oss på lördag så det ska bli riktigt roligt att jobba. Vi lär väl äta, fika, röka, fika, fika, röka och äta hela dagen =)
Nästa vecka ska jag börja rensa lite bland garderober och annat. Äntligen har E fått tummen ur och börjat kolla på lägenhet han med. En etta, bostadsrätt har han visst hittat. Den var jättefin.

Nu är det bäst att ta en promenad innan regnet kommer.

kram

//T
 


Bloggar rosa!

Tänkte följa min kära svägerskas exempel och blogga rosa och stödja kampen mot bröstcancer. Alltså skänker jag tio kronor till Rosa bandet för varje kommentar ni lämnar.

Hjälp till att stöda Rosa bandet och gå med i kampen mot bröstcancer. Inget bidrag är för litet.




//T


Mattes "hjälpreda"

 Försökte idag räfsa ihop lite löv, gick ju sådär... ;-)


 Åååh, vad härligt!


 Gottegris =)

Zero immunförsvar

Igår vaknade jag med feber, ont i halsen och hela magen full med utslag. Jippie. Ringde vårdcentralen men de hade ju givetvis inga tider kvar. Fick vänta till klockan blev fem och ringa jourcentralen istället. Fick då en tid kl sju. Jag och mamma åkte in. Fick sitta och vänta en halvtimma. Sen tog de prover i halsen men där var jag "ren" Men utslagen var nässelutslag pga av något virus i kroppen. Fick en vedervärdig kortison-shot (är det inte Minttu är det ju inte värt att dricka) och en allergitablett. Idag har de nästan försvunnit, febern är borta men jag har en jäkla hosta.

Igår var det äntligen premiär för Desperate Housewives, Mike gifte sig med den rätta tycker jag, vad tycker ni? Ikväll är det dags för ännu en premiär, Bonde söker fru. Då blir det att bänka sig framför tv´n igen.
Om två veckor är det dags för tatuering, tjohoo!
Och om lite mer än fem veckor är det dags att flytta, längtar verkligen!

Nu ska jag fixa lite spagetti och köttfärssås!

Kram

//T


11441:- fattigare...

Igår var det dags att gå på hockey. Vi blev hämtade av Anneli och Pelle strax innan tre. Pelle släppta av oss utanför Kinnarps. Det första vi gör är givetvis att rusa in i Sportsbaren och ta en öl. Sen hade vi världens roligaste kväll med massa skratt, öl, god mat på Sir simons och givetvis det allra bästa, HV vinst 6-4.

Idag följde jag med mamma in till K-rauta. Hon skulle kolla på lite badrumsmöbler. Sen passade vi på att gå in på Media Markt och kolla lite på tv-apparater. Lech hjälpte mig, jag fattade ingenting av vad han babblade om, bara att nicka och le. Köpte ingen dock, T har lovat att hjälpa mig med det. Han jobbar på en annan elektronikfirma...
Sen chansade vi på att EM var öppet på vägen hem och det var det. Så idag har jag köpt en ny soffa, ett soffbord och en byrå

 Soffan

Soffbordet

 Byrån

Tyckte jag fick mycket för pengarna faktiskt. Flytt är beräknad till 15 nov. Jippie!

Nu ska jag och Erik gå på promenad!

Kram

//T


Soffpotatis.

"Det är dags för fredagsmys" my ass heller! Sitter i soffan, ensam hemma...igen. Det är mörkt ute (därav bitterheten) och jag kände inte direkt för att gå hem till någon och smitta dem med min höstdepression.
Idag har jag sålt mitt hus, känns ju sådär. Men det är ju inte länge kvar till jag flyttar så jag får väl vara nöjd ändå.
Väntar på Aet, hon skulle komma förbi på den obligatoriska fredagsciggen. Sen ska jag gå en sväng med jycken, kanske går ner och hälsar på Fredde på jobbet en sväng när jag ändå är ute och rör på mig. Han jobbar hela natten, stackaren.
I morgon ska jag ju som sagt gå och titta på hockey, ta ett par öl och äta lite god mat. En heldag! På söndag kommer Erik hit, vi ska träffas på en promenad sen blir det kanske en film eller något. Kul, han är alltid rolig och lite knäpp, han kan garanterat få mig på bättre humör.

Har suttit och pysslat med Iphonen ikväll. Äntligen har jag rett ut hur man för över musik från datorn till den, wow, vilket geni jag är! Riktigt bra ljud är det i den också, kanon om man vill spränga bort jobbiga tankar. Laddade i mycket Metallica, Volbeat, Manowar och lite annat smått och gott.

Aj, har fått en finne på hakan...

Måste slänga i en tvätt innan jag går och lägger mig, E tvättade ett gäng tvättar igår men han tog inte med allt. Mest hans tvätt... Schysst!

Har börjat fundera på om jag är glutenallergiker. Har haft jätteont i magen när jag ätit bröd och pasta de senaste dagarna. Jag hoppas verkligen inte jag är det, pastaälskare som jag är. Men det kanske är värt att kolla upp. Eller så kan det ju bara vara så att magen protesterar mot allt som händer runt omkring mig just nu. Eller så är det svinis! Usch!

Men herregud, Therese, du har ju en hel bag-in-box i kylen som inte ens är öppnad! Hmm, det får nog bli ett glas vin innan sängen. Lär väl inte gå och lägga mig än ändå..

Med hösten och vintern kommer också torra läppar. Och läppglanstokiga jag kan rekommendera läppbalsamen från Agatha Ruiz De La Prada. Kommer i flera goda smaker, min favorit är Kiwi! Smakar och doftar jättegott och hjälper givetvis mot torra läppar. De finns att köpa på Kicks och Åhlens. REKLAM =) De är inte särskilt dyra heller.

 Kiwi, längst upp till vänster. Me likey!

Ett annat favoritmärke vad gäller hudvård och smink är Lumene. Väldigt bra grejer som inte kostar skjortan!

Men nog med smygreklam nu. Hoppas Aet kommer snart för Aragorn börjar bli otålig och vill nog gå ut och göra sina behov. Det kan inte vara lätt att vara hund. Inte få göra sina behov när man vill utan måste vänta på att matte ska orka gå ut ;-) Snacka om att vara styrd! Fast hur skulle det se ut att vi hade en massa lösa hundar ute på gatorna?

Ha en härlig helg!!

//T

Fejkad sol!

Idag var det dags för jobb. Kändes underbart när klockan ringde kl 05:10 (ana den drypande sarkasmen) särskilt efter att ha sovit sammanlagt ungefär en timma. Men som tur var var det en ganska lugn dag på jobbet. Fick höja musiken rejält i iphonen för att jag inte skulle somna. Efter jobbet var det bara att bege sig hem för att ge sig ut på promenad med vovven. Detta skedde i härligt höstregn... När E kom hem åkte vi till Eko och köpte hundmat och sen tog vi en sväng förbi solariet. Skulle köpa mig ett nytt solkort men den jäkla automaten funkade inte, den snodde mig på en tjuga! Katastrof!
Nu sitter jag i soffan och bara tar det lugnt. Känns i kroppen att man jobbat hela dagen. I morgon är det kort dag, slutar klockan tolv. Sen ska vi vara hos mäklaren kl tre. Fick ställa in min tid hos Yee-Chin. Hade behövt en timmas ryggbehandling men jag får ta det en annan gång. Just nu känner jag mig som ett popcorn som bara sväller och sväller i grytan, vill bara spricka och få ur mig all skit som ligger under ytan. Och ibland känner jag mig bara tom.
Nu ska jag inte vältra mig mer i självömkan,

Ha en härlig torsdagkväll!

//T

RSS 2.0