Basilikakyckling
Fick ett recept av en jobbarkompis på basilikakyckling som jag tänkte dela med mig av. Det är verkligen kanongott!
Stek önskat antal kycklingfiléer, salta och peppra. Sätt in dem i ugnen till de är ordentligt genomstekta. Ta ur och låt dem svalna.
Gör under tiden en marinad på:
1dl balsamvinäger
2 dl olja (har använt olivolja, men det är inget jag rekommenderar då jag tycker den har för mycket smak)
½ msk salt
½ tsk svartpeppar
100 gr soltorkade tomater
1 ask fryst basilika (eller färsk)
Skär kycklingen i skivor och lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden, helst över natt.
Jag har serverat den tillsammans med potatisgratäng och det gick verkligen hem kan jag säga.
Stek önskat antal kycklingfiléer, salta och peppra. Sätt in dem i ugnen till de är ordentligt genomstekta. Ta ur och låt dem svalna.
Gör under tiden en marinad på:
1dl balsamvinäger
2 dl olja (har använt olivolja, men det är inget jag rekommenderar då jag tycker den har för mycket smak)
½ msk salt
½ tsk svartpeppar
100 gr soltorkade tomater
1 ask fryst basilika (eller färsk)
Skär kycklingen i skivor och lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden, helst över natt.
Jag har serverat den tillsammans med potatisgratäng och det gick verkligen hem kan jag säga.
Kommentarer
Trackback